Polițiștii influenceri, în atenția șefilor lor. ‘Verificări de tip comunist, specifice Securității de tristă amintire’

Agentul a dezvăluit într-o postare pe Facebook că șefii unităților de poliție din întreaga țară au primit ordine „să ia la puricat” polițiștii „care creează conținut online și, prin aceasta, spun ei, ar denigra imaginea instituției”. Și el se încadrează în această categorie, având în vedere că postează frecvent pe Facebook.

Acesta a dezvăluit și motivul pentru care șefii poliției ar face aceste verificări.

„Ce clanuri interlope și ce siguranță a cetățeanului? Șefii unităților de poliție din toată țara au primit dispoziție să ia la puricat polițiștii care desfășoară și alte activități remunerate, în special pe cei care creează conținut online și, prin aceasta, spun ei, ar denigra imaginea instituției.

Deci nu faptul că un clan intră cu bâte și se ciomăgesc într-un spital din capitala țării aduce atingere imaginii Poliției și mai degrabă faptul că unii polițiști postează pe rețele sociale sau fac alte activități.”, a scris Marian Godină pe Facebook.

El subliniază că șefii poliției au obligația de a verifica activitățile extra-profesionale ale polițiștilor și dacă aceștia au raportat aceste activități.

El afirmă că a realizat acest raport și se întreabă „când verifică șefii postările subalternilor?”. „În timpul serviciului, pe banii statului pe care îi primesc pentru cu totul altceva sau în timpul lor liber?”, spune agentul de poliție.

Polițistul subliniază în raportul înaintat șefilor: „Prin obligația de a completa acest raport și în urma verificărilor efectuate, de tip comunist, specific Securității de tristă amintire, consider că îmi este adusă atingere vieții mele private. Față de cele raportate, vă rog să analizați și să dispuneți!”.

Agentul din Brașov a inclus în mesajul său o copie a unui document pe care susține că l-a trimis șefului Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. În acel document, Godină menționează că activează ca și „creator de conținut online” în timpul său liber și precizează că aceste activități din mediul digital nu influențează programul său de lucru.

De altfel, polițistul a precizat că prestează și activități literar-artistice (autor cărți, stand-up) și că este invitat la diverse emisiuni de divertisment.

„Menționez ca din activitățile enumerate mai sus obțin venituri necesare mie si familiei mele, singurele activități pe care le desfășor fără să fiu remunerat fiind misiunile Poliției Române, la care sunt chemat des din timpul meu liber și pentru care sunt recompensat cu timp liber care, din păcate, nu e acceptat la casele de marcat ale magazinelor.”, precizează acesta în raport, adăugând că acest lucru îi aduce aminte de „verificări de tip comunist”.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Bătrână de 80 de ani, găsită decedată în casa cuprinsă de flăcări în Buzău

Kim Jong Un îşi riscă sfârşitul regimului în cazul folosirii armei nucleare, ameninţă preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol de Ziua Armatei. Paradă militară în centrul Seulului şi survolare cu un bombardier american greu de tip Lancer B-1B, după ce Nordu