Pompierii continuă să intervină în judeţul Galaţi, la zece zile de la producerea inundaţiilor care au afectat aproape 7.000 de gospodării / 900 de pompieri din mai multe judeţe sunt în zonă

Pompierii din mai multe judeţe continuă să intervină în judeţul Galaţi, la zece zile de la producerea inundaţiilor care au afectat aproape 7.000 de gospodării.

”Au trecut 10 zile de la inundaţiile din judeţul Galaţi, iar pompierii continuă să sprijine comunităţile afectate. Ieri, salvatorii care au intervenit în localităţile afectate de inundaţii din judeţul Galaţi au fost înlocuiţi de un nou schimb de forţe. Astfel, alţi aproximativ 900 de pompieri au preluat misiunile celor care, în ultimele trei zile, au acţionat pentru a evacua mâlul din case, curţi şi subsoluri, pentru a curăţa drumurile locale de aluviunile aduse de ape şi pentru a evacua bunurile cetăţenilor”, a transmis, luni, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa citată a precizat că echipele de pompieri care se alătură în aceste momente celor de la ISU Galaţi provin din inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Ialomiţa, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi Bucureşti-Ilfov, fiind pregătite să intervină pentru cel puţin trei zile.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă continuă să monitorizeze îndeaproape situaţia pentru a se asigura că toate măsurile necesare sunt implementate eficient în gestionarea misiunilor din zona afectată.

Potrivit ultimului bilanţ trimis de autorităţile din Galaţi, numărul gospodăriilor afectate se apropie de 7.000, dar evaluarea continuă.

 

 

STUDIU Coface: În primul semestru, s-au deschis 3.684 proceduri noi de insolvenţă, în creştere cu 8,32% faţă de anul trecut. Prelungirea războiului din Ucraina şi începerea conflictului din Israel pun o şi mai mare presiune pe economia globală

Dramatizări din programa şcolară cu actori români şi un regizor din Scoţia, în licee din Ploieşti