Prahova: Localnicii din Breaza primesc din nou apă potabilă

Localnicii din Breaza, judeţul Prahova, primesc din nou apă potabilă, după mai multe săptămâni în care apa furnizată în sistem centralizat în oraş a fost contaminată cu o bacterie, existând restricţii cu privire la consumul în gospodării.

Primăria oraşului Breaza anunţă, joi, că informaţiile cele mai recente comunicate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova arată că analizele făcute pe probele de apă prelevate în 12 mai se încadrează în normele privind calitatea apei potabile, iar astfel restricţiile sau interdicţiile de consum impuse în oraşul Breaza sunt ridicate.

 
Într-un mesaj pe Facebook, Primăria Breaza susţine că instituţia ”s-a implicat activ, în permanenţă, pentru soluţionarea acestei probleme”.

 
Nici administraţia locală şi nici operatorul de apă Hidro Prahova nu au făcut însă, în tot acest timp, referire la cauzele pentru care, începând cu 26 aprilie, în oraşul Breaza a fost furnizată apă tulbure, urât mirositoare şi infestată cu bacteria Clostridium Perfringens. De altfel, numeroşi localnici care au comentat la anunţul Primăriei privind faptul că apa furnizată este potabilă solicită administraţiei locale să transmită public detalii referitoare la cauzele apariţiei acestei situaţii.
 
DSP Prahova a aplicat companiei Hidro Prahova trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 70.000 de lei, din cauza problemelor apărute la Breaza şi a impus operatorului să ia măsuri pentru remedierea situaţiei şi asigurarea de apă către locuitorii oraşului.
 
De asemenea, femeia din oraşul Breaza care a anunţat că a depus plângere penală împotriva mai multor entităţi şi persoane cu funcţii publice după ce în localitate a fost furnizată apă tulbure, urât mirositoare şi care conţinea bacteria Clostridium Perfringens, afirma că a primit de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova un document în care se arată că această instituţie a depus, la rândul său, plângere penală pe acelaşi subiect.

Preşedintele Academiei, întrebat de ce dintre portretele istorice prezentate de AUR lipsesc chiar suveranii României care au obţinut Independenţa şi Marea Unire: „niciun partid politic nu poate confisca figurile noastre emblematice”

Rusia revendică cucerirea localităţilor ucrainene Torske şi Novooleksandrivka în Doneţk, cu câteva ore înainte de negocieri de pace ruso-ucrainene la Istanbul în Turcia