Producătorul explică faptul că pentru obținerea cărnii de pui s-au extras celule dintr-un singur ou, din care s-a cultivat suficientă carne pentru a hrăni animalele „pentru totdeauna”. Această carne de laborator este descrisă ca fiind „la fel de delicioasă și nutritivă ca pieptul de pui tradițional” și conține toți aminoacizii, grăsimile, mineralele și vitaminele esențiale pentru sănătatea animalelor de companie.
„Acum doi ani, acest proiect părea aproape imposibil. Astăzi, am reușit. Este un pas important spre o piață a cărnii mai sănătoasă, sustenabilă și prietenoasă cu mediul și animalele”, a declarat Owen Ensor, fondatorul și directorul companiei Meatly, producătorul acestui produs inovator.
În iulie, Marea Britanie a devenit prima țară din Europa care a aprobat utilizarea cărnii artificiale pentru hrana animalelor de companie, după ce producătorul a obținut toate avizele necesare de la Departamentul pentru Mediu și Mâncare, precum și de la Agenția pentru Sănătatea Plantelor și a Animalelor.
Reprezentanții lanțului de magazine unde se vinde această gustare au subliniat că sunt primii din lume care comercializează hrană pentru animale bazată pe carne cultivată în laborator.
„Această inovație are potențialul de a reduce semnificativ impactul asupra mediului al industriei hranei pentru animale de companie și ar putea reprezenta un punct de cotitură în acest sector”, a declarat Anja Madsen, directorul lanțului de magazine Pets at Home.
În perioada următoare, producătorul intenționează să atragă fonduri pentru extinderea producției, astfel încât, în următorii 3-5 ani, carnea de pui artificială să fie disponibilă pe scară mai largă.