Premierã în România – Ortopedia adaptivã, un concept revoluționar centrat pe pacient

Spre deosebire de tratamentele chirurgicale ortopedice standard, unde se aplicã protocoale generale, ortopedia adaptivã se concentreazã pe cazul individual al fiecãrui pacient, luând în considerare vârsta, stilul de viațã și istoricul medical, fiind o soluție pentru sportivii de performanțã, persoanele active sau persoanele cu afecțiuni ortopedice degenerative. Echipa medicalã propune soluții chirurgicale și de tratament personalizate care îmbunãtãtesc procesul de recuperare, reduc durerea post-operatorie, scad riscul de apariție a complicațiilor și de recidivã.

“Ortopedia Adaptivã înseamnã sã privim dincolo de simptomele generale și sã ne concentram pe unicitatea fiecãrui caz, de la imagisticã detaliatã, la istoricul patologic si specificul activitãtilor fizice ale pacientului. Conceptul a luat naștere din perspectiva experienței medicale dobândite de-a lungul timpului. Ortopedia adaptivã nu este în opoziție cu ortopedia clasicã, conceptul aratã evoluția acestei specilitãți medicale. Nu avem soluții standard, fiecare pacient are un tratament personalizat”explicã Dr. Ion Bogdan Codorean.

Ortopedia Adaptivã contribuie la o creștere cu 15-20% a ratei de recuperare

Conform studiilor și analizelor echipei medicale, Ortopedia Adaptivã contribuie la o creștere cu 15-20% a ratei de recuperare la pacientii activi care beneficiazã de tratamente personalizate în functie de vârstã și stilul lor de viațã.

Durerea post-operatorie este redusã cu pânã la 30% prin folosirea tehnicilor minim invazive si a materialelor atent alese (implanturi ortopedice, proteze articulare, iar riscul de recidivã este diminuat cu 25% printr-un proces de recuperare personalizat și educarea pacientulului.

În ruptura de menisc, de exemplu, alegerea metodei de tratament depinde de vârsta și stilul de viațã al pacientului. Pentru sportivi și persoane active se recomandã sutura meniscului, tehnica ce ajuta la mentinerea integritãții articulare, sprijinind activitatea fizicã. În schimb, pentru pacientii cu leziuni meniscale degenerative, echipa opteazã pentru rezectie artroscopica partialã, metodã minim invazivã ce permite o recuperare mai rapidã și mai sigurã.

Împreunã cu echipa Artrosport, Dr. Codorean se alaturã Spitalului Medicover Pipera, unde va coordona activitatea sectiei de Ortopedie-Traumatologie. Consultatii de specialitate vor fi acordate atât in București, cât și în clinicile Medicover din țarã.

Supraspecializat în proceduri chirurgicale minim invazive pentru tratarea leziunilor articulare și traumatologie sportivã, Dr. Codorean este Doctor în Medicina, Președinte al Societãții Române de Artroscopie si Traumatologie Sportiva între 2022-2024 și membru in comisia medicala a Comitetului Olimpic Român. Dr. Codorean a fost șef de secție al Clinicii de Ortopedie – Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” în perioada 2011-2016.

Prin parteneriatul cu Artrosport, Spitalul Medicover Pipera își propune sã devinã un punct de reper în ortopedia modernã, redefinind îngrijirea patologiei musculo-scheletale prin abordãri inovative si plecând de la nevoile reale ale fiecarui pacient.

Aeroportul Internaţional ‘Avram Iancu’ Cluj creşte frecvenţa zborurilor spre Varşovia

A murit marele rabin al Turciei