Preşedintele Federaţiei engleze de rugby a demisionat după o polemică salarială

Preşedintele Federaţiei engleze de rugby (RFU), Tom Ilube, a demisionat din funcţie după critici puternice la adresa remuneraţiei responsabililor săi, a anunţat vineri această organizaţie, citată de AFP.

„Am decis să mă retrag din rolul meu de preşedinte al RFU, pentru că evenimentele recente au devenit o distragere a atenţiei de la joc, dar voi rămâne pentru a asigura o tranziţie fără probleme”, a spus antreprenorul în vârstă de 61 de ani.

Preşedinte al consiliului de administraţie din 2021, Ilube se confruntă de câteva săptămâni cu revolta cluburilor împotriva sistemului de remunerare pus în aplicare pentru personalul federal.

În discuţie este pus în special „planul de stimulare pe termen lung” (LTIP) menit să recunoască sacrificiile salariale făcute în timpul pandemiei de Covid şi care a dus în special la o primă de 358.000 de lire sterline plătită directorului general Bill Sweeney, potrivit presei.

RFU a anunţat lansarea unei anchete independente. Dar, potrivit BBC, peste 100 de cluburi au semnat deja o moţiune care permite organizarea unei adunări generale la începutul lui 2025 pentru a-i demite pe cei doi şefi.

„Sunt încântat că a fost comandat un examen independent al LTIP şi aştept cu nerăbdare concluziile sale odată ce acesta va fi finalizat”, a spus Ilube în comunicatul în care îşi anunţă demisia.

Polemica a apărut într-un context financiar dificil pentru Rugby Football Union, care a suprimat zeci de locuri de muncă în ultimii ani. RFU a înregistrat o pierdere operaţională record de 37,9 milioane de lire sterline (45,6 milioane de euro) pentru sezonul 2023/2024.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Martin (FPIOR): Eliminarea tichetelor de vacanţă afectează direct peste 1, 3 milioane de bugetari, plus peste 400.000 de angajaţi HoReCa

Recomandările ECC Romania pentru situaţia în care bagajele sunt pierdute sau deteriorate: Pasagerii trebuie să depună o reclamaţie/ Dacă bagajul nu ajunge în trei săptămâni, atunci pasagerul poate cere compensaţii