Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a sosit la Timişoara, unde are o întâlnire cu 800 de elevi şi studenţi – FOTO

Preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a sosit, joi, la Timişoara, unde va primi Premiul Timişoara pentru Valori Europene. Înainte de ceremonie, ea are o întâlnire cu 800 de elevi şi studenţi.

Roberta Metsola a sosit, joi dimineaţă, la Timişoara, fiind întâmpinată pe aeroport de viceprimarul Paula Romocean (USR), apoi a pornit spre Filarmonica Banatul unde a fost aşteptată de primarul Dominic Fritz şi unde are o întâlnire cu 800 de elevi şi studenţi.

 
 

Metsola va discuta cu elevii şi studenţii din Timişoara despre Europa şi provocările actuale. 
 
De la ora 15.00, Roberta Metsola va primi Premiul Timişoara pentru Valori Europene.
 
”Premiul Timişoara pentru Valori Europene este însoţit şi de un premiu în bani în valoare de 30.000 de euro, care vine exclusiv din sponsorizări de la firme locale. Anul acesta, premiul în bani nu va fi încasat, urmând să fie realocat pentru ediţia din 2026. Reamintim că laureata de anul trecut a premiului, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a donat premiul în bani organizaţiei „Prietena mea”, o organizaţie care sprijină integrarea copiilor cu sindrom DOWN”, a transmis Primăria Timişoara, într-un comunicat de presă.
 
Premiul Timişoara pentru Valori Europene, aflat la a doua ediţie, este acordat personalităţilor internaţionale care susţin activ valorile fundamentale ale Europei. Laureata de anul acesta a fost aleasă de un juriu format din figuri marcante ale scenei culturale, diplomatice şi juridice româneşti. Metsola a fost apreciată pentru leadership-ul său ferm în momente de criză, sprijinul necondiţionat pentru Ucraina şi Moldova şi eforturile sale continue pentru aderarea României la spaţiul Schengen.
 
Membrii juriului sunt: Iulia Motoc (Haga), judecător al Curţii Penale Internaţionale; Cristian Măcelaru (Köln), director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei; Simona Miculescu (Paris), ambasador, preşedinte al Conferinţei generale a UNESCO; Anca Miruna Lăzărescu (Muenchen), regizoare şi scenaristă; Adriana Babeţi (Timişoara), scriitoare şi critic literar; şi Dominic Fritz, primarul Timişoarei.

Nicuşor Dan, întrebat ce se va schimba în atitudinea României faţă de UE şi de NATO: Nu a fost suficient de activă în niciuna din aceste structuri/ Îmi doresc ca România să se întărească în interiorul ei şi să fie mai activă în aceste structuri

Contabila unui colegiu din Reşiţa, sub control judiciar pentru că ar fi transferat în conturile personale fonduri europene obţinute prin Programul ERASMUS+ pentru trei proiecte/ Prejudiciul depăşeşte 90.000 de euro