Primăria Sectorului 4: Prefectul Capitalei a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la planşeul Unirii /Degradările planşeului s-au accentuat semnificativ şi pot duce la cedarea sub trafic a unor elemente de structură – FOTO

Prefectul Capitalei a convocat Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la planşeul Unirii, anunţă Primăria Sectorului 4, care precizează că degradările acestuia s-au accentuat semnificativ şi pot duce la cedarea sub trafic a unor elemente de structură. Lucrările de refacere a planşeului pot începe după ce Primăria Capitalei va elibera autorizaţia de construire.

”Prefectul Municipiului Bucureşti, Mugur – Mihai Toader, a convocat Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la starea tehnică a Planşeului Unirii din Capitală. Urmare a vizitei de urgenţă, efectuată în data de 19 septembrie, la Planşeul Unirii, în prezenţa primarului Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti, Daniel Băluţă, a reprezentanţilor entităţilor publice implicate în lucrările de refacere a Planşeului Unirii, precum şi a experţilor Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, Prefectul Municipiului Bucureşti a convocat pentru miercuri, 25 septembrie, ora 14:00, membrii comitetului, în şedinţă”, au transmis, vineri, reprezentanţii Primăriei Sectorului 4. 

Ei au adăugat că unul dintre cele două puncte de pe ordinea de zi a întâlnirii face referire la starea tehnică în care se află Planşeul Unirii, încadrat, în urma expertizelor efectuate în anul 2022, în starea tehnică IV – nesatisfăcător. 
”Mai mult, potrivit celui mai recent punct de vedere al experţilor, întocmit în luna august a acestui an, degradările planşeului s-au accentuat semnificativ, putând duce la cedarea sub trafic a unor elemente de structură şi, implicit, la ruperea plăcii de beton, cel puţin în anumite zone, cu consecinţe foarte grave asupra siguranţei circulaţiei rutiere şi/sau pietonale. Recomandate de către experţi pentru a fi demarate în regim de urgenţă, lucrările de refacere a Planşeului Unirii vor putea începe după obţinerea autorizaţiei de construire, ce urmează a fi eliberată de către Primăria Municipiului Bucureşti”, a precizat sursa citată. 

 
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, s-a referit la situaţia planşeului Unirii, arătând că Primăria Sectorului 4 a depus o cerere de autorizare în regim de urgenţă, dar aceasta se referă la bucata de sub parc a planşeului, nu şi la pasajul rutier. El a explicat că autorizaţiile în regim de urgenţă se emit doar dacă expertul susţine că este pericol public, iar acest lucru nu este trecut în expertiză. Nicuşor Dan a adăugat că îi aşteaptă pe cei de la Primăria Sectorului 4 cu toate avizele pentru a le da o autorizaţie normală astfel încât să poată începe lucrările.

Kievul restrânge utilizarea aplicaţiei Telegram de către militari şi oficiali din motive de securitate

Lasconi: România împrumută 1,2 lei pentru fiecare 3 lei încasaţi; s-a ajuns la un record istoric