Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, cercetat penal pentru abuz în serviciu

Primarul Dominic Fritz și doi funcționari din Primăria Timișoara sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu. Dată afară de primarul Dominic Fritz și reintegrată în funcție de instanță, Mirela Toc, funcționarul care a dezvăluit neregulile și abuzurile din Primăria Timișoara, continuă lupta, scrie ziuadevest.ro.

Judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara l-au obligat pe primarul Dominic Fritz să emită dispoziţia de reangajare și ca ea fă fie despăgubită cu salariile de care a fost privată pe perioada destituirii, indexate cu rata inflaţiei, dar şi cu celelalte drepturi băneşti pe care nu le-a primit jumătate de an.

La mijlocul lunii mai, Mirela Toc a depus o plângere penală la DNA împotriva primarului municipiului Timișoara, Fritz Dominic Samuel, a lui Caius Șuli, fostul secretarul general al municipiului Timișoara care au semnat dispoziția nr. 1668/11.07.2023 privind sancționarea disciplinară prin aplicarea sancțiunii „destituirea din funcția publică” și a Pfeifer Ana-Monica, membru în comisia de disciplină, cea care a propus destituirea sa din funcție (după cum rezultă din opinia separată la raportul comisiei de disciplină).

”Prin abuz în serviciu aceștia au semnat și avizat de legalitate dispoziția nr. 1668/2023 privind sancționarea mea disciplinară prin aplicarea sancțiunii „destituirea din funcția publică„ și au prejudiciat bugetul local cu suma de aproximativ 60.000 lei reprezentând plata despăgubirilor legale cu cuantumul salariilor indexate, majorate si recalculate conform Sentinței nr.945/06.12.2023, emise de către Tribunalul Timiș (dosarul nr.3663/30/2023) ca urmare a înlocuirii sancțiunii de destituire din funcție cu mustrare scrisă. Prin Hotărârea nr. 388/22.04.2024, Curtea de Apel Timișoara a menținut sentința cu privire la Dispoziția nr. 1668/2023”, a precizat, în plângerea penală, Mirela Toc.

Fostul funcționar public le-a cerut procurorilor DNA ”tragerea la răspundere penală a primarui Fritz Dominic Samuel, domnului Caius Șuli, fostului secretar general al municipiului Timișoara și a doamnei Pfeifer Ana-Monica, director executiv în cadrul primăriei – Direcția Management Intern, și recuperarea sumei de aproximativ 60.000 lei de la aceștia”.

De asemenea, Mirela Toc solicita acordarea unor daune morale în valoare de 100.000 de euro de la primarul Fritz Dominic Samuel, secretarul general al municipiului Timișoara Caius Șuli și Pfeifer Ana-Monica.

La aproape cinci luni de la depunerea plângerii penale, Mirela Toc a primit răspunsul mult așteptat. Procurorii au deschis un dosar penal în care Dominic Fritz, Caius Șuli și Ana Monica Pfeifer sunt cercetați pentru abuz în serviciu.

”Vă comunicăm că sesizarea dumneavoastră a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara sub nr. 4563/302/P/2024, în vederea efectuării de cercetări față de Fritz Dominic Samuel, Pfeifer Ana Monica și Șuli Caius sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 297 Cod penal.

Dosarul se află în instrumentarea organelor de cercetare penală din cadrul IPJ TIMIȘ – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, efectuarea urmăririi penale fiind supravegheată de Parchetul de pe lângă Judecătorie, iar organele judiciare, având în vedere volumul ridicat de activitate, depun toate diligențele necesare pentru a finaliza cercetările penale, urmând să se dispună soluția legală în cauză.

De asemenea, cererea dumneavoastră a fost redirecționată către organul de cercetare din cadrul IPJ TIMIȘ – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, pentru a vă formula un răspuns corespunzător cu privire la cele solicitate”, se precizează în răspunsul DNA.

Sursa: www.stiripesurse.ro

FOTO Imagini cu Nelu Tătaru când ar lua bani de la pacienți în cabinetul său medical

Război în Ucraina – Putin nu vrea să discute cu Olaf Scholz