Proces împotriva Apple: Victimele abuzurilor sexuale asupra copiilor cer dreptate

În 2021, Apple a anunțat că lucrează la un instrument de detectare a CSAM care ar semnala imaginile care prezintă astfel de abuzuri și ar notifica Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați. Ulterior, compania a întâmpinat un val de reacții negative cu privire la implicațiile tehnologiei asupra vieții private și, în cele din urmă, a abandonat planul, potrivit Engadget.

Procesul, care a fost intentat sâmbătă în California de Nord, solicită despăgubiri de peste 1,2 miliarde de dolari pentru un grup potențial de 2.680 de victime. Aceasta susține că, după ce Apple a prezentat instrumentele sale planificate pentru siguranța copiilor, compania „nu a reușit să pună în aplicare aceste proiecte sau să ia măsuri pentru a detecta și limita” CSAM pe dispozitivele sale, ceea ce a dus la vătămarea victimelor, imaginile continuând să circule.

Într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al Apple, Fred Sainz, a declarat: „Materialele cu abuz sexual asupra copiilor sunt abominabile și luăm măsuri să combatem modurile în care prădătorii pun copiii în pericol. Inovăm urgent și activ pentru a combate aceste infracțiuni fără a compromite securitatea și confidențialitatea utilizatorilor noștri. Funcții precum Siguranța comunicării, de exemplu, avertizează copiii atunci când primesc sau încearcă să trimită conținut care conține nuditate, pentru a ajuta la ruperea lanțului de constrângere care duce la abuzul sexual asupra copiilor. Rămânem profund concentrați pe construirea de protecte care ajută la prevenirea răspândirii CSAM înainte ca aceasta să înceapă”.

Procesul vine la doar câteva luni după ce Apple a fost acuzată de Societatea Națională pentru Prevenirea Cruzimii față de Copii (NSPCC) din Marea Britanie că nu a raportat CSAM.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Dascăl din Iași amenințat de elevul său, în vârstă de 12 ani

DGPMB: Bărbat reţinut 24 de ore pentru furtul a 35 de telefoane în valoare de aproape 16.000 euro