Producătorul suedez de baterii Northvolt discută posibilitatea declarării falimentului în SUA

Producătorul suedez de baterii Northvolt discută posibilitatea protecţiei prin faliment în Statele Unite, ca una dintre mai multe opţiuni pentru a supravieţui, pe fondul lipsei de lichidităţi, au declarat pentru Reuters două persoane familiarizate cu situaţia.

În ultimele luni, Northvolt a trecut de la a fi una dintre cele mai mari speranţe ale Europei pentru un producător autohton de baterii pentru vehicule electrice la o luptă pentru supravieţuire, fiind afectată de probleme de producţie, pierderea unui client important şi dificultăţi în atragerea de noi finanţări.

Producătorul de baterii litiu-ion, care a primit finanţări de aproximativ 10 miliarde de euro de la lansarea sa în 2016, a iniţiat în luna iulie o revizuire completă a strategiei sale.

Publicaţia de afaceri Dagens Industri, citând surse anonime, a scris joi seară că Northvolt ia în considerare opţiunea de protecţie prin procedura Chapter 11 conform Codului Falimentului din SUA, pentru a-şi soluţiona problemele financiare.

La începutul săptămânii trecute, publicaţia a informat că discuţiile între compania aflată în dificultate financiară, creditori, acţionari şi cel puţin un client pentru un acord de finanţare pe termen scurt s-au blocat.

Una dintre surse a declarat pentru Reuters că discuţiile privind un acord pe termen scurt au fost reluate, deşi negocierile au devenit mai dificile în ultimele săptămâni.

Un purtător de cuvânt al Northvolt a refuzat să comenteze despre planurile companiei legate de procedura Chapter 11 sau alte speculaţii cu privire la viitorul acesteia.

„Încă de la începutul revizuirii strategice, am discutat constant diferite opţiuni şi acest lucru nu s-a schimbat pe parcursul procesului. Comunicăm rezultatele odată ce ajungem la o concluzie, în timp ce continuăm dialogul cu partenerii noştri „, a declarat purtătorul de cuvânt pentru Reuters.

 

Apple pregăteşte lansarea dispozitivelor de localizare AirTag 2

Anual 1,3 milioane de oameni mor după ce dezvoltă rezistenţă la antimicrobiene/ Se estimează peste 35.000 de decese, anual, în UE din cauza bacteriilor rezistente la antibiotice