Proiectul Spitalului Regional de la Braşov a fost supradimensionat, susţine Rafila; Trebuie să ne repliem – spune primarul

Acesta a menţionat că, prin proiectul spitalului de la Braşov, se propunea o structură spitalicească cu circa 1.000 de paturi, în timp ce proiectele unor astfel de spitale din centrele regionale Cluj, Iaşi şi Craiova prevăd 850 paturi.

„Spitalele vechi cum este cel de la Braşov (Spitalul Judeţean -n.r.), din anii ’70, nu mai corespund standardelor actuale, dar noile spitale trebuie dimensionate în funcţie de nevoia de servicii a populaţiei şi de resursa umană disponibilă”, a spus ministrul, subliniind că, în prezent, serviciile medicale „se mută din zona spitalizării continue în cea a spitalizării de zi”.

Întrebat dacă acest proiect este suspendat pe termen nedefinit, primarul Braşovului, George Scripcaru, a răspuns, în aceeaşi conferinţă de presă, că urmează să fie găsite „variante care pot fi implementate”.

„Trebuie să ne repliem şi să găsim variante care pot fi implementate”, a afirmat primarul Scripcaru.

Acesta a mai precizat că, după învestirea noului comisar european român, braşoveanca Roxana Mânzatu, o va invita la discuţii pe marginea acestui subiect, pentru a fi identificate soluţii pentru finanţarea şi realizarea acestuia.

Pe de altă parte, Ministrul Sănătăţii a precizat, cu acelaşi prilej, că, până la jumătatea anului viitor, la Spitalul Militar „Regina Maria” de la Braşov se va realiza noul centru de politraumă, cu finanţare prin PNRR, o investiţie de 120 de milioane de lei.

Sursa: www.stiripesurse.ro

PKK revendică atentatul de la Ankara. ”Acţiunea de sacrificare” a fost comisă de către ”o echipă a «Batalionului Nemuritorilor»” cu puşti automate şi explozivi. Operaţiunea, planificată de mult timp, fără legătură cu voinţa Turciei de dialog cu kurzii

CFR Cluj – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 3-3