Radu Hanga (BVB): Companiile energetice sunt foarte bine reprezentate la bursă

Companiile energetice sunt foarte bine reprezentate la bursă, România fiind, ca şi capitalizare, pe a treia poziţie în Europa Centrală şi de Est, după Polonia şi Austria, dar înaintea Ungariei şi Cehiei, a declarat miercuri preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Radu Hanga la o conferinţă pe energie.

„Ne poziţionăm foarte bine acum. Luând în calcul dimensiunea economiei şi provocarea mare pentru noi, ca şi bursă, este una singură, aceea de a susţine cât mai bine companiile româneşti listate la bursă, pentru a le creşte vizibilitatea şi a le asigura accesul la finanţare”, a precizat Radu Hanga.

Referindu-se la discuţiile despre energia verde, preşedintele BVB a spus că în Europa, România este printre cele mai puţin poluante ţări, împreună cu Grecia, Bulgaria, Portugalia şi Spania, iar statele care poluează cel mai mult sunt „cam de două ori trei ori peste noi per capita”, referindu-se în special la SUA. „Spre surprinderea multora, China este poate la jumătate, ca poluare, pentru că produce, dar nu consumă, ci exportă”, a afirmat Hanga. El a menţionat că sunt două moduri de a măsura poluarea, adică să o măsori acolo unde e produsă sau acolo unde se consumă produsul.

Ziarul Bursa a organizat miercuri a XII-a ediţie a conferinţei „Energia în priză”, printre temele propuse fiind proiectele şi strategiile companiilor energetice în contextul geo-politic actual şi necesarul de investiţii în sistemul energetic românesc. AGERPRES/(AS – autor: Cristian Anghelache, editor: Mariana Nica, editor online: Ady Ivaşcu)

(P) Detergenții Bio: Alegerea Sustenabilă pentru un Mediu Curat și Sănătos

Fechet: Decizia de a diminua cuantumul tichetului pentru Rabla Plus aparţine Ministerului Finanţelor / După ce vom trage linie la sfârşitul anului şi vom vedea în ce măsură a afectat vânzarea de maşini electrice, sunt convins că pragul va fi ajustat