Răzvan Oaidă la FC Universitatea Cluj

FC Universitatea Cluj a anunţat, miercuri, că a obţinut serviciile fotbalistului Răzvan Oaidă, în vârstă de 26 de ani.

Mijlocaşul, care are Cupa României în palmares şi peste 180 de meciuri în Superliga, a semnat un contract valabil doi ani.

Jucătorul a început fotbalul la Atletico Arad, însă la vârsta de 16 ani calităţile sale au atras atenţia clubului englez Wolverhampton. A evoluat în academia formaţiei de Premiere League timp de doi ani, după care a ajuns în Italia, la juniorii celor de la Brescia.

A revenit în România la FC Botoşani, în 2017, unde Răzvan a făcut şi pasul spre seniori. A debutat în Superliga împotriva celor de la Viitorul Constanţa pe 25 noiembrie 2017. În total, a bifat 51 de partide pentru formaţia din nordul Moldovei în toate competiţiile, în două sezoane. Începând cu sezonul 2019/2020, Oaidă a evoluat în tricoul celor de la FCSB. În primul la campioana en-titre a câştigat Cupa României, cel dintâi trofeu al carierei. Ultimul sezon la FCSB, 2022/2023, a consemnat şi debutul în grupele unei competiţii europene pentru Răzvan, care a evoluat în Conference League. În total, a jucat pentru FCSB în 122 de partide, marcând şapte goluri şi oferind opt pase decisive. La începutul sezonului 2023/2024, mijlocaşul a ajuns la Rapid, acolo unde a fost utilizat în 44 de meciuri (un gol şi trei pase decisive). Pentru echipa de sub podul Grant are şase prezenţe în acest sezon de Superliga.

Răzvan Oaidă are 19 meciuri în cupele europene, toate în tricoul FCSB: 7 partide în calificările Europa League, 6 în grupele Conference League şi 6 în calificările Conference League.

Oaidă a făcut parte lotul naţionalei U21 la Campionatul European de tineret din 2021. Mijlocaşul a evoluat împotriva Olandei (1-1) şi împotriva Germaniei (0-0) la acel turneu final.

În total, noul jucător al grupării clujene are 29 de meciuri sub tricolor, de la U17 la U21.

 

Arad: Incendiu izbucnit la un autocamion cu electrocasnice, în vama Nădlac, pe autostrada A1 – FOTO

Federaţia METAROM aşteaptă 500 de oameni la protestul de miercuri; sindicaliştii afirmă că pensiile în siderurgie ar putea scădea cu 30%-40%