Robert Negoiţă spune că Primăria Sectorului 3 trebuia să emită autorizaţia de construcţie pentru planşeul Unirii

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat marţi că autorizaţia pentru construcţia planşeului Unirii trebuie dată de primăria pe care o conduce, pentru că aşa prevede legea şi aşa i-au spus reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii.

„A existat o solicitare, acum două săptămâni, am întrebat ISC, ISC ne-a spus că noi suntem cei care (trebuie să dea autorizaţia de construcţie – n.r.), legea spune că noi autorizăm şi am dat autorizaţia.(…) Dacă vă uitaţi în lege, în Bucureşti sunt două instituţii care autorizează. Tot ce înseamnă zone protejate şi monumente istorice e Primăria Generală, tot ce înseamnă restul, în afară de asta, sunt primăriile de sector, (…) nu cotează cine e proprietarul terenului. Tot ce este în Sectorul 3 şi nu este în zonă protejată sau monument istoric, noi autorizăm lucrările Primăriei Generale de multe ori”, a spus Negoiţă la sediul central al PSD.

El a menţionat că îi pare „atât de rău” că se discută atât de mult de ce zice primarul general Nicuşor Dan şi nu se discută nimic „din ce face Nicuşor Dan, că nu face nimic”.

„Cred că ar trebui făcut planşeul ăla, ne facem de râs, o să râdă oamenii de noi, o să râdă internaţional oamenii de noi, e în mijlocul oraşului, kilometrul 0, ajunge să se surpe, nu e în stare să îl facă şi nici pe alţii nu lasă să îl facă”, a afirmat Negoiţă.

Primarul Sectorului 3 a subliniat că autorizaţia de construcţie a fost semnată de viceprimarul Sectorului 3 pentru că el era „plecat cu treabă”, iar partea de urbanism a delegat-o viceprimarului.

„Primăria Capitalei urmăreşte să blocheze tot. Nouă ne-au scos palmierii, au lăsat în urmă nişte gropi. Dacă scoteau palmierii şi puneau arţari, puneau nuci, puneau corcoduşi, puneau două păpădii, domnule, nouă nu ne plac palmierii, nouă ne plac păpădiile şi de asta noi în loc punem păpădii. În urmă au lăsat nişte gropi, nu au pus nimic. Asta face primarul general. Nu ştie decât să demoleze, să strice, e supărat pe ce se face”, a mai spus Negoiţă. AGERPRES/(A – autor: Dana Piciu, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

Sursa: www.agerpres.ro

Guvernul marchează Ziua Părinţilor de Îngeri; Palatul Victoria – iluminat în culorile roz şi bleu

Observatorul Astronomic: Cometa Tsuchinshan-ATLAS se poate vedea slab cu ochiul liber, seara la apus