Robert Turcescu susține că Traian Băsescu a gândit strategia care va schimba jocul la alegerile prezidențiale

<div class=""

”Recunosc strategia lui Traian Basescu

Ludovic Orban a devenit candidatul la președinție din partea aliantei PMP-Forta Dreptei. Unii au oftat, altii s-au bucurat ca PMP si Forta Dreptei nu mai au alianta cu USR. S-a zis ca s-au certat, ca s-au luat de la principii, de la rezultatele la europarlamentare samd. Aiurea! “Despărțirea” PMP si a FD de USR, dar mai ales intrarea lui Ludovic Orban in cursa pentru Cotroceni fac parte din “strategia Basescu” de a o duce pe Elena Lasconi in turul doi al prezidentialelor. De la cine ia Orban voturi? De la Ciucă, evident! Cui ii convine acest lucru? Elenei Lasconi, desigur!”, scrie Robert Turcescu.

Robert Turcescu merge și mai departe cu acest scenariu și arată că în cazul în care Klaus Iohannis va candida la alegerile parlamentare din partea PNL, atunci Traian Băsescu ar putea intra în luptă să candideze pentru Senat din partea PMP-Forța Dreptei.

Si inca ceva: la cum il stiu pe Traian Basescu, daca rezulta din calcule ca intrarea lui in alegeri va fi in folosul aliantei PMP-FD, nu va ezita sa candideze pentru un loc de senator la Bucuresti. Si asta pentru ca PMP si FD sa faca pragul electoral, in primul rand. Dar mai este un element care l-ar motiva foarte tare sa faca acest pas: eventuala candidatura a lui Iohannis pentru un post de senator pe listele PNL! Cine nu intelege asta înseamnă ca nu-l cunoaste pe Traian Basescu…

Deci, da, recunosc strategia lui Traian Basescu in tot jocul USR-PMP-Forta Dreptei. El e autorul”, scrie Robert Turcescu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Planul industrial Ciolacu, noi măsuri de miliarde de lei pentru zeci de companii românești

Siegfried Mureșan, în plenul Parlamentului European: Oamenii afectați de inundațiile din România vor fi ajutați de la Bugetul UE