România, demonstrație de forță: Investiții masive în baza militară Mihail Kogălniceanu, cu sau fără sprijinul SUA

După finalizare Mihail Kogălniceanu ar trebui să devină una dintre bazele NATO de maximă importanță strategică, în apropierea Mării Negre și aproape [sic!] de flancul estic al alianței.

Aflată în județul Constanța, baza extinsă e concepută ca un centru strategic major capabil să găzduiască 10.000 de soldați și să funcționeze ca un adevărat oraș militar. Funcționari MApN au declarat că e o inițiativă finanțată integral de România și rămâne exclusiv sub control național, fără nicio implicare actuală a armatei SUA.

Contractul pentru noile facilități e finalizat acum în proporție de 31%. „Tot ce se întâmplă la baza militară e 100% treaba României. Americanii nu au absolut nici un fel de implicare”, a precizat ministerul.

MApN a abordat de asemenea speculații recente ale presei privind o posibilă retragere a armatei americane din România și Polonia. El a precizat că nu a primit nici o înștiințare oficială de la Washington. „România nu a primit nici o informație oficială în acest sens din partea SUA. Ca atare, nu putem formula o poziție oficială privind informații provenite din presă”, a declarat MApN.

În ciuda incertitudinilor generale din mediul geopolitic, autoritățile române și-au reiterat angajamentul față de proiect, pe care îl califică drept un activ regional vital pe termen lung pentru NATO.

‘Nu veniți aici’ – Un chinez care luptă pentru Rusia transmite un avertisment pentru chinezii care se gândesc să lupte de partea rusă în războiul din Ucraina

Elevii intră într-o minivacanță de patru zile, cu prilejul zilei de 1 Mai