România sub asediu. Asediul prostiei

 

Primul pe fondul unei excepționale campanii online, după cum ni s-a explicat. O campanie sub radar, de tipul celei care a dus la Brexit, care a activat discursul sămănătoristo-fascist cu toate elucubrațiile lui, țintit către niște minți fie prea odihnite, fie prea neatente.

Al doilea, grație campaniei PNL, de rupere a coaliției si de luptă cu aliații de la PSD, care au dus multe voturi liberale spre candidatul mai proaspăt și mai nou al „dreptei”, nu spre ordonanța slugarnică a președintelui. După o validare de 50% la „comasate”, urmașii Brătienilor au simțit nevoia să schimbe din nou traseul, iar rezultatul s-a văzut: scor cu o cifră pentru bunelul autor de cărți nepublicate.

 

Pe scurt, în ambele cazuri. Elena Lasconi si colegii săi au cerut votul românilor de peste Atlantic, înainte de închiderea urnelor. Nu știu dacă se pot invalida alegerile pe acest temei, însă știu că Liviu Dragnea a primit o condamnare pentru că a îndemnat oamenii să voteze la Referendum în ziua cu pricina. Vedem ce decide astăzi CCR în cele două sesizări pe care le analizează. Pe de altă parte, declararea de către Călin Georgescu a zero cheltuieli de campanie este ilegală, fiind contrazisă de fapte: cineva care are afișe a cheltuit bani. Însă, juridic vorbind, candidatul poate spune că nu le-a făcut el și nu știa despre ele. Cum dovedești că ar minți? Indiferent de sumă, aceștia trebuiau declarați la AEP, conform unei metodologii complexe. În general, problemele financiare pot duce chiar la invalidarea mandatului obținut, pe lângă nedecontarea cheltuielilor efectuate. Au fost cazuri la nivel local. Presupun că legea e aceeași și pentru prezidențiale.

 

Dacă în ședința CSAT, întâiul excursionist și schior al țării constată că infrastructura-suport pentru alegeri a fost compromisă (adică sistemul STS de centralizare și numărare a voturilor), suntem cei mai penibili de pe planetă, din poziția de lider regional al NATO, în domeniul securității cibernetice.

Dacă precipitata convocare s-a făcut pentru a analiza cum a funcționat campania tiktok a lui Călin Georgescu, suntem, de asemenea, la fel de penibili, pentru că serviciile plătite cu sume uriașe trebuiau sa constate asta anterior, să informeze și, eventual, să intervină. Să profiți de ignoranța, prostia și naivitatea oamenilor e imoral, dar nu ilegal. Au făcut-o Iohannis și Băsescu de zeci de ori și sunt încă în libertate.

În fine, dacă aflăm că finalistul are vreo afiliere informativă la vreo putere străină, atunci putem să ne desființăm ca țară, dacă suntem la un pas de a avea un spion președinte.

 

Procedural, dacă se invalidează rezultatul primului tur, teoretic el se reia pe 8 decembrie (în a doua duminică de la ziua deciziei CCR). Intrebarea este cu ce competitori? Cum il scoți pe Călin Georgescu de pe buletinele de vot? Cu ce Sub ce pretext? Să dacă îl scoți, ce faci cu ceilalți? Cum faci cu renuntările anunțate ale lui Orban și Simion? Dar cu zvonita intenție a lui Ciucă de a o susține pe Elena Lasconi? Mai mult, procedura de la zero înseamnă redepunerea listelor de susținători de către cei care vor să candideze. Adică vreo 2 luni și jumătate cel puțin. Ce președinte convoacă Parlamentul nou ales? Iohannis interimar cu mandatul prelungit? E atât de mare deranjul, că nu îmi dau seama cum se poate ieși din acest impas epocal.

 

Aici ne-au adus 20 de ani de incompetență, incultură și ticăloșie instalate la Cotroceni. Tabloul e dezolant: o elită politică decimată cu procuratura și înlocuită, preponderent, de incapabili, o elită de afaceri speriată cu aceeași procuratură, pentru a nu se implica în politică, un popor care, deși o duce infinit mai bine, la toate capitolele, fată de acum 20, respectiv 17 ani (momentele aderării la NATO și UE), are o percepție negativă asupra propriei realități, și un mix de partide (AUR, USR, PNL) care luptă împreună împotriva singurei formațiuni care a dovedit că știe și poate guverna eficient și asigura stabilitate. Așa cum PSD a salvat PNL acum 3 ani, nu e exclus să fie chemat să salveze și USR după parlamentarele de duminică. Rămâne de văzut dacă mai cade în capcană, de dragul celor 6 milioane de români care au votat cu Georgescu, Lasconi, Simion și Ciucă. În rest, Dumnezeu cu mila!

Sursa: www.stiripesurse.ro

AUR a votat împotriva Comisiei lui Ursula von der Leyen

INTERVIU – Crin Antonescu, despre varianta ‘înspăimântătoare’ și un semnal foarte interesant pentru PNL