Rus condamnat la 21 de ani de închisoare pentru colaborare cu Kievul

De la începutul ofensivei ruse în Ucraina, în februarie 2022, procesele de ”sabotaj”, ”trădare”, ”terorism” sau ”spionaj”, în care se pronunţă în general pedepse grele, s-au multiplicat, un mijloc de limitare a contstării.

Potrvit filialei FSB din Crimeea, citată de agenţiile ruse de presă, bărbatul a fost recrutat de Serviciile ucrainene speciale (SBU) în 2022.

El a recunoscut, potrivit aceleiaţi surse, faptul că a furnizat Ucrainei informaţii despre locul în care se află unităţi militare ruse la Sevastopol, portul de ataş al Flotei ruse la Marea Neagră.

Potrivit anchetatorilor ocupaţiei, bărbatul, a cărui vârstă nu este dezvăluită, se pregătea să incendieze o clădire administrativă în acest oraş şi a fost format în acest scop, înainte să fie arestat de FSB.

Din aceste motive, Tribunalul Regional Militar de Sud de la Rostov-pe-Don (sud) l-a condamnat la 21 de ani de închisoare, precizează într-un comunicat FSB.

De la începutul atacului rus în Ucraina, în urmă cu peste doi ani şi jumătate, mii de persoane au fost sancţionate, ameninţate sau încarcerate în Rusia din cauza opoziţiei lor faţă de război.

Femeie ucisă cu sânge rece de propriul fiu: Bărbatul a înfipt de mai multe ori cuțitul în mama sa

Leul s-a apreciat, luni, în raport cu euro, dar a scăzut faţă de dolarul american