Rusia privește cu îngrijorare către est – Militarizarea acestei țări ar putea duce la destrămarea întregului sistem al ordinii mondiale moderne

”În ceea ce o privește în mod special Japonia, suntem serios îngrijorați de militarizarea acestei țări sau mai degrabă de remilitarizarea acestei țări”, le-a declarat el jurnaliştilor, vineri, la Vientiane, Laos, unde efectuează o vizită de lucru.

Potrivit lui Lavrov, ”dând uitării lecțiile celui de-Al Doilea Război Mondial, conducerea japoneză urmărește o creștere a cheltuielilor sale pentru apărare și modernizarea documentelor doctrinare de bază, care includ conceptul privind posibilitatea lansării unor atacuri preventive”.

În plus, a menționat ministrul, ”participarea Japoniei la planurile americane de a crea un sistem global de apărare antirachetă și posibilitatea de a desfășura rachete terestre cu rază medie și mai mică pe teritoriul japonez se extinde”.

În general, a spus el, ”Japonia se îndreaptă spre consolidarea potențialului său militar”. Șeful diplomaţiei ruse a reamintit faptul că numărul exercițiilor navale, cu participarea Statelor Unite și a altor membri NATO, în care este implicată Japonia, este în creștere, formatele militare şi politice dintre SUA-Coreea de Sud-Japonia, Statele Unite ale Americii-Japonia-Filipine sunt în curs de creare, și, de asemenea, este semnalată disponibilitatea Tokyo de a participa la misiunile nucleare comune ale SUA.

”O respingere atât de deschisă a dezvoltării pașnice a țării, în mod evident, nu poate decât să provoace îngrijorări”, a mai spus Lavrov.

El susţine că este ferm convins de faptul că linia Tokyo ”ar putea duce la dezmembrarea întregului sistem al ordinii mondiale moderne”

Clubul Nottingham Forest, amendat cu aproape 900.000 de euro după un mesaj în social media în care a criticat arbitrajul

Dragoș Damian, Terapia Cluj: Învățământul Dual este un eșec gigantic. Bani aruncați degeaba