S-au terminat perchezițiile în cabinetul lui Nelu Tătaru: Avocatul medicului susţine că nu s-a găsit nimic în cabinetul acestuia la percheziţia DNA

Avocatul Radu Bobârnat, apărătorul lui Nelu Tătaru, susţine că procurorii DNA nu au găsit nimic în urma percheziţiei efectuate, joi, de procurorii DNA în cabinetul doctorului Nelu Tătaru din cadrul Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” Huşi.

Potrivit apărătorului, percheziţia a durat aproximativ opt ore. Potrivit unor surse, în cabinet s-au găsit doar un leu și o găină.

„Biroul era sigilat, s-a intrat de dimineaţă şi au stat până la ora 15,00. Au verificat tot biroul. Nu au găsit nimic din obiectele din care probabil se aşteaptă lumea să le fi găsit. Au ridicat un laptop funcţional şi două care probabil nu funcţionează pentru că aşa este procedura. Nu s-au găsit bani, nu s-au găsit alte lucruri care ar fi ajutat cumva la ancheta procurorilor. S-au ridicat doar nişte documente medicale pe care urmează să le analizeze dumnealor dacă sunt sau nu utile”, a declarat, pentru AGERPRES, avocatul Radu Bobârnat.

„Personal, consider că nu s-a justificat o astfel percheziţie, atâţia ofiţeri, atâţia jandarmi, atâtea persoane care au stat ca să vadă dacă a luat doctorul Tătaru o găină şi zece ouă sau 100 de lei, pe care bineînţeles că nu i-a luat, dar dacă dumnealor vor să încerce să demonstreze că a luat, e dreptul lor să facă verificări. Oricum, la percheziţie nu s-a găsit nimic”, a mai precizat Bobârnat.

Procurorii DNA au efectuat, joi, o percheziţie în cabinetul Nelu Tătaru din cadrul Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” Huşi, unde îşi desfăşoară activitatea ca medic chirurg.

În cursul săptămânii trecute, Nelu Tătaru, deputat de Vaslui şi fost ministru al Sănătăţii, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită, ca medic, sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Nelu Tătaru, medic specialist în cadrul Blocului Operator al Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Huşi, judeţul Vaslui, şi deputat, acesta dobândind calitatea de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (57 de acte materiale).

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, luni, solicitarea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice şi domiciliare în cazul liberalului Nelu Tătaru, acuzat de luare de mită. Au votat „pentru” 177 de deputaţi, 12 „împotriva” încuviinţării cererii, iar un parlamentar s-a abţinut.

Tătaru s-a declarat nevinovat şi a precizat că nu a condiţionat niciodată actul medical.

În urma acuzaţiilor, Nelu Tătaru a fost eliberat din funcţia de preşedinte al PNL Vaslui şi exclus de pe listele de candidaţi pentru alegerile generale din partea formaţiunii liberale.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Jaqueline Cristian a fost eliminată în turul doi la turneul Ningbo Open

Gorghiu, în vizită la Chişinău; plan comun de acţiuni în domeniul Justiţiei cu Republica Moldova