Schimbarea care îi va afecta pe românii din Marea Britanie – Ce se întâmplă cu permisele de conducere

Acestea vor fi accesate printr-o nouă aplicație guvernamentală pentru smartphone și ar putea fi acceptate ca formă de identificare la cumpărarea de alcool, la vot sau la îmbarcarea în zboruri interne.

Permisele fizice vor fi în continuare emise, dar miniștrii consideră că opțiunea digitală voluntară va „trage guvernul în anii 2020”, potrivit The Times.

„Acest guvern se angajează să utilizeze tehnologia pentru a face viața oamenilor mai ușoară și pentru a transforma serviciile publice. Tehnologia face acum posibil ca identitățile digitale să fie mai sigure decât cele fizice, dar rămânem clari că acestea nu vor deveni obligatorii”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, pentru BBC.

Potrivit Times, permisele virtuale ar putea fi utilizate la casele de marcat ale supermarketurilor, permițând clienților să își verifice propria vârstă fără a aștepta un membru al personalului. Noile permise digitale vor fi introduse mai târziu în acest an, potrivit ziarului.

O posibilă caracteristică ar putea permite utilizatorilor să își ascundă adresa în anumite situații, cum ar fi în baruri sau magazine.

Conform datelor guvernamentale, în 2023, în Regatul Unit vor exista peste 50 de milioane de posesori de permise de conducere. Este probabil ca permisele digitale să fie lansate ca parte a unui „portofel” în cadrul unei noi aplicații guvernamentale denumită Gov.uk. Se presupune că portofelul va fi securizat în mod similar cu multe aplicații bancare și va permite accesul numai proprietarului autentic al permisului. Acesta va utiliza caracteristici prezente pe multe smartphone-uri, cum ar fi biometria și autentificarea multifactorială, precum codurile de securitate.

Se spune că guvernul are în vedere integrarea altor servicii în aplicație, cum ar fi plata impozitelor și solicitarea de beneficii. Ar putea fi adăugate și alte forme de identificare, cum ar fi numerele de asigurare națională, dar nu se crede că identificarea fizică va fi înlocuită în totalitate.

Noua tehnologie pare să nu fie o carte de identitate digitală extinsă, așa cum au solicitat anterior Sir Tony Blair și Lordul William Hague.

La momentul respectiv, șeful grupului de campanie pentru protecția vieții private Big Brother Watch a declarat că o astfel de măsură „ar fi unul dintre cele mai mari atacuri asupra vieții private văzute vreodată în Regatul Unit”.

În 2016, șeful de atunci al Agenției britanice pentru permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor (DVLA) a declarat că sunt în curs de dezvoltare permise digitale.

Permisele virtuale sunt deja utilizate în Australia, Danemarca, Islanda și Norvegia, precum și în unele state din SUA. În Uniunea Europeană, fiecare stat membru este obligat să introducă cel puțin o formă de identificare digitală până în 2026.

Sursa: www.stiripesurse.ro

George Simion a plecat cu Giorgia Meloni la învestirea lui Donald Trump

Surpriză în La Liga: Leganes învinge Atletico Madrid cu 1-0 pe teren propriu