Secret Service, pe urmele lui Elon Musk după amenințările la adresa lui Biden și Harris

 

Divizia Protective Intelligence a Serviciilor Secrete ia foarte în serios amenințările la adresa protejaților săi. Eminem, John Mulaney și John Schneider, au fost și ei investigați de agenție. Ei bine, se pare că Elon Musk este cea mai recentă personalitate publică examinată de Secret Service.  Serviciile Secrete investighează atunci când încearcă să determine dacă o persoană reprezintă o amenințare iminentă la adresa unuia dintre protejații săi. Amenințarea președintelui sau a vicepreședintelui SUA este o infracțiune care poate atrage după sine o amendă consistentă sau până la cinci ani de închisoare.

Duminică, la scurt timp după cea de-a doua tentativă de asasinare a fostului președinte Donald Trump, un cont X numit DogeDesigner a pus întrebarea: „De ce vor să îl omoare pe Donald Trump?”

Musk a răspuns celor 198 de milioane de urmăritori ai săi: „Și nimeni nu încearcă măcar să o asasineze pe Biden/Kamala”, a scris el, adăugând un ???? la sfârșitul postării sale. Musk a șters ulterior postarea după ce a fost condamnat pe scară largă și a spus că a era doar o glumă. Dar postarea fusese deja văzută de zeci de milioane de persoane, inclusiv de Serviciile Secrete.

 

Serviciile Secrete americane i-ar putea face o vizită lui Elon Musk

Miercuri, agenția de securitate a răspuns la solicitări afirmând că înregistrările pe care le deține cu privire la postarea lui Musk au fost „compilate în scopul aplicării legii” și sunt reținute deoarece „divulgarea ar putea, în mod rezonabil, să interfereze cu procedurile de aplicare a legii”, potrivit unui răspuns dat Bloomberg, care a luat legătura cu divizia FOIA a Serviciului Secret și au fost informați că serviciile secrete nu pot elibera nicio înregistrare din cauza „procedurilor de aplicare a legii”.

Agenția „este conștientă de postarea din social media făcută de Elon Musk”, a declarat Nate Herring, un purtător de cuvânt al Secret Service. „Ca o chestiune de practică, nu comentăm chestiuni care implică informații de protecție. Putem spune, totuși, că Secret Service investighează toate amenințările legate de protejații noștri.”

Cel mai rău lucru care se va întâmpla dacă Serviciul Secret îi face o vizită lui Musk este că acesta va fi deranjat și va trebui să demonstreze că nu reprezintă o amenințare iminentă pentru președintele Joe Biden și vicepreședintele Harris.

Dar luni, Musk a încercat să ofere o raționalizare pentru tweet-ul său și motivul pentru care l-a șters: „Ei bine, o lecție pe care am învățat-o este că doar pentru că spun ceva unui grup și ei râd, nu înseamnă că va fi atât de hilar ca o postare pe X”, a scris el pe X. Se pare că glumele sunt mult mai puțin amuzante dacă oamenii nu cunosc contextul și dacă mesajul este un text simplu”, a adăugat el într-o altă postare.

Musk și avocatul său, Alex Spiro, nu au răspuns la solicitările Bloomberg de a comenta dacă a fost contactat de Secret Service în legătură cu postarea sa.

Apropo, FOIA Files a solicitat, de asemenea, același tip de înregistrări de la Secret Service cu privire la o amenințare mult mai explicită postată duminică pe X de către Partidul Libertarian din New Hampshire, care spunea că „oricine o ucide pe Kamala Harris ar fi considerat un erou american”. Postarea a fost ștearsă. Secret Service a declarat că înregistrările cu privire la aceasta au fost, de asemenea, reținute din cauza „procedurilor de aplicare”.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Vladimir Putin pregătește ‘lovitura fatală’ pentru firmele străine care părăsesc piața rusă. La cât ar putea ajunge ‘taxa de ieșire’

Hunedoara: Una dintre victimele accidentului de pe DJ 678 Hunedoara-Călan a decedat la spital