Şeful CNAIR: Lucrările evoluează foarte bine pe şantierul autostrăzii Buzău – Focşani! În acest ritm, deschiderea în acest an a circulaţiei pe toate cele 4 loturi este din ce în ce mai sigură – FOTO

Şeful Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Cristian Pistol afirmă că lucrările evoluează foarte bine pe şantierul autostrăzii Buzău – Focşani, apreciind că, în acest ritm, deschiderea în acest an a circulaţiei pe toate cele 4 loturi, care totalizează 82,44 km, este din ce în ce mai sigură.

”Lucrările evoluează foarte bine pe şantierul autostrăzii Buzău – Focşani! În acest ritm deschiderea în acest an a circulaţiei pe toate cele 4 loturi (82,44 km) este din ce în ce mai sigură”, scrie Pistol pe Facebook.

De asemenrea, el anunţă că mobilizarea UMB este foarte bună şi la podul peste râul Buzău, unde acum se fac lucrări de cofrare şi de armare a plăcii.
”Acest pod va fi dat în circulaţie anul viitor şi va face legătura cu lotul 3 al Autostrăzii Ploieşti – Buzău”, anunţă şeful CNAIR.

Pistol a vizitat şantierul autostrăzii Buzău – Focşani împreună cu directorul SDN Buzău, Sorin Robu, după ce a participat, la Buzău, la a 42-a şedinţă anuală a şefilori din întreaga ţară ai Secţiilor de Drumuri Naţionale din cadrul CNAIR.
Pistol a spus că C.N.A.I.R. va ajunge în acest an la un buget record de 18 miliarde de lei după ce în 2019 acesta era de până în 4 miliarde de lei. 
„Aş vrea să vă mulţumesc că sunteţi astăzi alături de noi la a 42-a şedinţă a şefilor de secţii, unde dezbatem toate problemele de mentenanţă şi de întreţinere, atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă. În ceea ce priveşte lucrările pe autostrada A7, pot să vă spun că ele sunt foarte avansate. Dacă vorbim de loturile de la Buzău la Focşani, în mod mai mult ca sigur ele vor fi deschise anul acesta. Constructorul este foarte bine mobilizat în şantier, lucrările se desfăşoară într-un ritm alert, iar chiar după ce voi termina această şedinţă voi merge pe şantier să văd şi eu într-o vizită lucrările cum evoluează. Dacă ne referim la secţiunea de la Ploieşti la Buzău lucrările sunt, de asemenea  foarte avansate şi premisele ca ele să fie inaugurate anul acesta sunt aproape sigure”, a declarat Cristian Pistol.
 

 

MAE anunţă că un nou grup de 74 de persoane, cetăţeni români şi membri de familie de gradul I, majoritatea femei, copii, cazuri medicale, a fost repatriat din Republica Libaneză, la bordul unei aeronave a Forţelor Aeriene Române

BNR a decis să menţină rata dobânzii de politică monetară la 6,50% pe an