Șeful Forței Quds a Iranului nu a mai fost contactat de la loviturile din Beirut – oficiali iranieni

Doi oficiali iranieni de rang înalt din domeniul securității au declarat pentru Reuters că Esmail Qaani, comandantul Forței Quds a Iranului, care s-a deplasat în Liban după uciderea liderului Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, luna trecută, într-o lovitură aeriană israeliană, nu a mai fost contactat de la loviturile din Beirut.

Unul dintre oficiali a declarat că Qaani se afla în suburbiile sudice ale Beirutului, cunoscute sub numele de Dahiyeh, în timpul unei lovituri de joi, care ar fi vizat un înalt oficial Hezbollah, Hashem Safieddine, dar oficialul a declarat că nu s-a întâlnit cu Safieddine.

Oficialul a declarat că Iranul și Hezbollah nu au reușit să îl contacteze pe Qaani de atunci.

Israelul a lovit mai multe ținte în Dahiyeh în cadrul campaniei sale împotriva grupării libaneze Hezbollah, sprijinită de Iran.

Cel de-al doilea oficial a mai spus că Qaani a călătorit în Liban după uciderea lui Nasrallah, iar autoritățile iraniene nu au reușit să îl contacteze de la lovitura împotriva lui Safieddine, care era de așteptat să devină următorul șef al Hezbollah.

Hezbollah nu a făcut până acum niciun comentariu cu privire la Safieddine.

Forța Quds, brațul de peste mări al Gărzilor Revoluționare ale Iranului, supraveghează relațiile cu milițiile aliate Teheranului în Orientul Mijlociu, precum Hezbollah.

Comandantul Gărzilor Revoluționare Iraniene, generalul de brigadă Abbas Nilforoushan, a fost ucis împreună cu Nasrallah în buncărul său, când acesta a fost lovit la 27 septembrie de bombe israeliene.

Breaking: BEC anunță oficial de ce a respins noua candidatură a Dianei Șoșoacă

Victorie fără drept de apel. Sepsi a învins în deplasare pe Hermannstadt, în etapa a 12-a a Superligii