Semnalul lui Grindeanu după surpriza celor 21 de voturi suveraniste acordate puterii

„Nu am colaborat bine cu fostul președinte de la Comisia de transporturi. S-a încercat tot timpul un fel de competiție din asta, fiind și fost ministru, trecând dincolo de lucrurile bune pe care le poți face în colaborare – ministerul cu comisiile”, a spus Sorin Grindeanu, exprimându-și speranța că va colabora mai bine cu președinții comisiilor de transporturi din Senat și Camera Deputaților de acum înainte, conform Mediafax.

Întrebat de jurnaliști cum consideră cele 20 de voturi care au venit în Parlament din pareta AUR și POT pentru alegerea președinților Camerelor, dar și faptul că un parlamentar POT este acum în PNL și altul în PSD, Grindeanu a spus că nu poate comenta acest lucru: „Noi suntem partide și PSD, și PNL, și UDMR, și Grupul minorităților, care respectă valorile europene, valorile transatlantice. Despre asta este vorba. Eu chestiunile celelalte de anumite transferuri chiar nu știu să vă spun și nu le consider importante. Nu e ușor să faci o majoritate la limită, pentru că e la limită. Se stă, cred că, sub 20 de voturi, dacă nu mă înșel. Mă refer, Camera plus Senat”, a mai spus Grindeanu.

Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale. Cei de la USR s-au abținut de la vot atât la Senat, cât și la Camera Deputaților.

otul a fost secret, cu buletine de vot atât la Senat, cât și la Camera Deputaților.

La Senat, coaliția PSD, PNL și UDMR au maxim 68 de voturi, iar Ilie Bolojan a primit 70 de voturi pentru a deveni președintele Senatului. Trebuie menționat că senatorii USR s-au abținut și nu au votat deloc.

La Camera Deputaților, situația este și mai grea pentru blocul suveranist. Coaliția pro europeană are un maxim de 176 de voturi, iar Ciprian Șerban a primit 195 de voturi. Rezultă o diferență de 19 voturi, care nu poate veni decât de la blocul suveranist, asta pentru că deputații USR s-au abținut de la vot.

„Noi am preferat să mergem pe acest drum (de a face o majoritate – n.r.), fiindcă alții au adoptat o poziție, spun eu, irațională. Și mă refer la cei de la USR. Au preferat să vină și să ne arunce o listă cu niște cereri pe care n-aveai cum pe loc să le îndeplinești, fugind de răspundere. Asta nu e responsabilitate, când România trece printr-o perioadă nu simplă. Și știm cu toți acest lucru. Era mult mai simplu dacă își lăsau la o parte toate orgolile, toate calculele politice meschine pe care și le-au făcut, și veneau alături de noi în această majoritate. E decizia lor. Eu cred că românii nu aprobă acest stil de a face politic”, a mai spus Grindeanu.

Tanczos Barna – aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Finanţelor

Se pregătește o revoluție a sistemului judiciar: Supra-specializarea judecătorilor și procurorilor. Radu Marinescu: ‘Este necesară’