Inspectorii Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) au preluat de la localul din Reghin unde au apărut suspiciuni de toxiinfecție alimentară probe din alimentele consumate pentru analize de laborator, scrie Mediafax.
Potrivit unui comunicat al ANSVSA, inspectorii au intervenit rapid în urma incidentului de la „Balul Însuraților” din Reghin, unde 37 de persoane au prezentat simptome specifice unei toxiinfecții alimentare. Conform ISU Mureș, 29 dintre participanți au fost duși la spital.
Inspectorii DSVSA Mureș au demarat o anchetă epidemiologică pentru a identifica sursa posibilă a contaminării.
Astfel, au fost prelevate probe din alimentele servite în cadrul evenimentului pentru analize de laborator în vederea determinării unei eventuale contaminări.
De asemenea, echipele de control au inspectat localul, verificând condițiile de preparare, depozitare și servire a alimentelor, pentru a identifica eventuale nereguli.
„Ca urmare a constatărilor, DSVSA Mureș a emis o Ordonanță de Suspendare a Activității pentru unitatea respectivă”, se arată în comunicat.
În colaborare cu DSP și ISU, inspectorii DSVSA monitorizează în continuare situația pentru a preveni extinderea incidentului și a asigura siguranța consumatorilor. De asemenea, personalul care a pregătit mâncarea urmează să fie testat pentru a verifica dacă a fost purtător de bacterii patogene.
ANSVSA anunță că rezultatele analizelor de laborator și concluziile anchetei urmează să fie comunicate public în zilele următoare.