Sibiu: Doi bărbaţi arestaţi după ce au fost prinşi că au cultivat canabis

Doi bărbaţi au fost arestaţi după ce au fost prinşi că au cultivat canabis în localităţile Hosman şi Fofeldea din judeţul Sibiu, a anunţat, luni, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ), printr-un comunicat de presă.

„Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, au efectuat, la datele de 21 şi 22 septembrie 2024, 4 percheziţii domiciliare, la 2 bărbaţi, cu vârste de 41 şi 43 de ani, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc. (…) La datele de 21 şi 22 septembrie 2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu au dispus reţinerea celor 2 bărbaţi, pentru 24 de ore”, se arată în comunicatul IPJ Sibiu.

Potrivit sursei citate, cei doi bărbaţi au fost prinşi în flagrant delict, cu şase saci din recolta de canabis, în timp ce se deplasau cu o maşină pentru a vinde plantele.

„Din materialul probator administrat a rezultat că, pe parcursul anului 2024, aceştia ar fi înfiinţat şi întreţinut două culturi de canabis outdoor, pe malul râului Hârtibaciu, în proximitatea localităţilor Hosman şi Fofeldea, judeţul Sibiu. Ulterior, ar fi recoltat şi ambalat în 6 saci o parte dintre plantele destinate comercializării, fiind prinşi în flagrant delict, în timp ce le-ar fi transportat cu un autoturism. În urma activităţilor de urmărire penală şi a percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite şi ridicate două culturi însumând 15 plante de canabis, aproximativ 40 de kilograme de muguri de canabis recoltaţi recent, 3 kilograme de substanţă vegetală uscată, echipamente şi îngrăşăminte necesare îngrijirii culturilor, obiecte purtând urme de substanţă, grindere, sume de bani în lei, euro şi lire sterline, precum şi alte mijloace de probă”, mai precizează IPJ Sibiu.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu a dispus, duminică, arestarea preventivă a celor doi, pentru 30 de zile. AGERPRES / (AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu) 

Sursa: www.agerpres.ro

Romaşcanu: Gospodăriile afectate de inundaţii primesc vouchere de 15.000 de lei pentru electrocasnice

Niculescu (ANRE): Gradul de instalare a contoarelor inteligente a ajuns, în prezent, la 86%