Cu dureri toracice severe s-a confruntat și Gheorghe, în vârstă de 69 de ani. Bărbatul era deja diagnosticat cu mai multe afecțiuni, pentru care urma tratament medicamentos. În urma unui junghi puternic în piept, Gheorghe s-a prezentat de urgență la medicul cardiolog. După efectuarea unei electrocardiograme și a unei ecocardiografii, specialistul i-a recomandat și o angiografie coronariană, o investigația avansată, care permitea stabilirea unui diagnostic clar.
Pentru efectuarea acestei proceduri, bărbatul s-a programat la Spitalul Clinic SANADOR, la Dr. Belgin Asan, medic specialist cardiologie cu competențe în cardiologie intervențională. Rezultatele coronarografiei au arătat că pacientul suferea de cardiopatie ischemică. Această afecțiune apare ca urmare a îngustării arterelor coronare, din cauza depunerilor de plăci aterosclerotice, care reduc fluxul de sânge spre inimă.
În cazul lui Gheorghe, afecțiunea era deja într-un stadiu avansat, cu stenoză severă pe artera coronară dreaptă și stenoză pe artera descendentă anterioară stângă. Pentru că pacientul avea nevoie de tratament urgent pentru stenoza arterei coronare drepte, Dr. Belgin Asan a recomandat continuarea coronarografiei cu o intervenție terapeutică – angioplastie coronariană cu stent – pentru a restabili fluxul sanguin normal spre inimă, în același timp operator. Procedura a decurs cu succes, iar pacientul a fost externat la scurt timp după tratament. În prezent, Gheorghe se simte bine, revine periodic la control și respectă recomandările medicului.
La SANADOR, pacienții beneficiază de diagnostic avansat și de metode moderne de tratament pentru afecțiunile cardiovasculare. Atunci când sunt indicate proceduri de cardiologie intervențională, precum coronarografie, angioplastie coronariană sau periferică, intervențiile sunt efectuate în cele mai bune condiții, în Laboratorul de Cateterism de la Spitalul Clinic SANADOR, cu echipamente de ultimă generație, cum sunt cele două angiografe performante Philips Azurion 7.
În funcție de indicația stabilită pentru fiecare caz în parte, pacienții au acces și la alte metode de tratament endovascular, precum TAVI, EVAR și TEVAR, dar și la proceduri vasculare hibride, care îmbină cardiologia intervențională cu chirurgia cardiovasculară. Succesul intervențiilor este susținut de echipa Secției de Anestezie și Terapie Intensivă Cardiovasculară de categoria I și de Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al Pacienților Cardiaci Critici (USTACC).