Kremlinul a descris discuția ca fiind „constructivă și asemănătoare afacerilor”, acoperind comerț, educație și alte domenii de cooperare, ambii lideri fiind de acord să mențină dialogul.
Televiziunea siriană a raportat că al-Shaara a reafirmat legăturile strategice ale Siriei cu Rusia și și-a exprimat disponibilitatea de a se angaja cu toate părțile care ar putea contribui la securitate și stabilitate.
Putin s-ar fi oferit să ajute cu situația economică a țării și l-a invitat pe ministrul de externe al Siriei să viziteze Moscova.
Apelul a venit după ce o delegație rusă a vizitat Damascul, marcând prima astfel de călătorie de când Assad a fost înlăturat și i s-a acordat azil în Rusia.
După răsturnarea lui Assad în decembrie, Rusia a început să-și retragă activele din Siria, ridicând îndoieli cu privire la viitorul prezenței sale militare în țară.
Ministrul sirian al apărării, Murhaf Abu Qasra, a declarat pe 6 februarie că capacitatea Rusiei de a-și păstra baza navală din Tartus și baza aeriană din Khmeimim va depinde de ceea ce oferă Moscova în schimb.
Rusia a trimis trupe în Siria în 2015 pentru a sprijini represiunea brutală a lui Assad împotriva forțelor de opoziție. Cu sprijinul Moscovei, regimul lui Assad a închis, a torturat și a ucis sute de mii de sirieni.