Conform INS, municipiul București conduce detașat cu 166 de echipe înscrise, urmat de județele Iași (94 de echipe), Prahova (74 de echipe) și Sibiu (63 de echipe). Cu toate acestea, discrepanțele regionale sunt evidente.
Județele Giurgiu și Ialomița sunt singurele care nu au raportat nicio echipă înscrisă, deși olimpiada este deschisă atât juniorilor (elevii din clasele IX-X), cât și seniorilor (elevii din clasele XI-XII). Situația este atipică, având în vedere importanța promovării educației și competiției școlare în toate regiunile țării.
Olimpiada de statistică, introdusă în premieră în calendarul concursurilor școlare, este una extrem de interesantă. Toți elevii dintr-o echipă înscrisă trebuie să aparțină aceleiași unități de învățământ și aceleiași categorii. Un elev nu are voie să participe în mai mult de o echipă. Nu există limitare a numărului de participanți și al echipelor din aceeași unitate de învățământ și nici a numărului de echipe coordonate de același profesor. Fiecare echipă trebuie să aibă un profesor coordonator din aceeași unitate de învățământ.
Pe de altă parte, raportul evidențiază și performanțele pozitive din județele care au mobilizat un număr semnificativ de echipe. În București, de exemplu, au fost înscrise 104 echipe la categoria juniori și 62 la seniori. De asemenea, județele Brașov și Constanța au reușit să atragă câte 52, respectiv 61 de echipe. Prima fază a olimpiadei de statistică a avut loc vineri, 17 ianuarie, urmând ca a doua fază, cea finală, să aibă loc între 3 – 21 martie 2025.
Totuși, trebuie menționat că înscrierile au depășit așteptările organizatorilor, care estimau că la această primă ediție a Olimpiadei Naționale de Statistică vor participa în jur de 400 de echipe. Totalul de 1.192 de echipe înscrise, dintre care 771 la Juniori și 421 la Seniori, face ca ediția la care România participă în premieră să fie considerată un succes.