SNPPC amenință Guvernul cu proteste: Pensiile militare și salariile nu sunt suficient de mari, acuză sindicatul

La începutul acestei luni, am transmis o adresă oficială ( https://www.snppc.ro/06-09-2024-comunicat-fsnppc-solicitare-oficial-adresat-guvernului-i-mai-pentru-drepturile-restante-ale-angaja-ilor-i-pensionarilor-militari-bd11482 ), către prim-ministrul Guvernului României și ministrul Afacerilor Interne, solicitând o întâlnire directă, cât mai curând posibil, pentru a discuta pe marginea unor revendicări legitime, care privesc drepturile restante (economico-financiare) ale polițiștilor și personalului contractual din MAI (restanțele din Legea-cadru 153/2017, dar și altele, acumulate în ultii ani), precum și interesele pensionarilor militari, privind actualizarea cuantumului pensiei, în raport cu valorile coeficienților aflați în plată în cazul colegilor în activitate.

În cursul acestei zile, am revenit asupra revendicărilor în discuție (vezi adresa oficială, atașată mai jos, în format pdf) și am (re)solicitat o discuție, în regim de urgență – în spiritul întâlnirii promise chiar de prim-ministrul României, la ședința cu sindicatele din ianuarie a.c., de la sediul MAI, când a afirmat că ne vom revedea în prima parte a trim. III/2024 –, pentru a ne clarifica în legătură cu poziția Guvernului și a MAI privind problemele semnalate.

În cazul în care dialogul social vizând aceste revendicări nu va da rezultatul scontat de FSNPPC, iar factorii decizionali vor tărăgăna identificarea unor soluții fiscal-bugetare, în timp rezonabil, ne-am rezervat dreptul de a organiza maifestări sindicale de protest, în perioada pre-electorală, și de a le propune polițiștilor refuzul pazei secțiilor de vot, cu ocazia alegerilor din trim. IV a.c., dat fiind faptul că astfel de misiuni exced fișei postului.

Vom reveni cu informări pe tema în discuție, în raport cu evoluția negocierilor care vor avea loc.

PMP Suceava, cea mai importantă filială din țară, se alătură PNL/ Reacția PMP de la București: PMP Suceava nu va fuziona niciodată cu PNL

Presată de angajator să revină fizic la birou, o tânără din Timişoara s-a sinucis. Povestea stârneşte un val de indignare în mediul online