Starmer face o gafă la Congresul Partidului Laburist şi spune ”cârnaţi” în loc de ”ostatici” în Războiul din Fâşia Gaza, un lapsus devenit viral pe Internet

”Fac din nou un apel la un armistiţiu imediat în (Fâşia) Gaza, la întoarcerea cârnaţilor”, a gafat premierul Keir Starmer la Liverpool, într-un discurs la Congresul Partidului Laburist (Labour), vrând să spună ”ostatici”, o gafă devenită virală, relatează AFP.

Liderul laburist se exprima marţi la Congresul Partidului Laburist, care a revenit la putere în iulie, după 14 ani de regim conservator, în acest oraş din nord-vestul Angliei.

Starmer, care îndeamnă ”la reţinere” şi la ”dezescaladare” la frontiera dintre Israel şi Liban în urma unor noi atacuri israeliene vizând Hezbollah, a reiterat poziţia regatului Unit în favoarea unui armistiţiu ”imediat” în Războiul din Fâşia Gaza.

”Fac un apel la un armistiţiu imediat în (Războiul din Fâşia) Gaza, la întoarcerea cârnaţilor («sausages» în engleză)… a ostaticilor («hostages», în engleză)”, a declarat el, referindu-se la ostaticii israelieni răpiţi într-un atac fără precedent al Hamas la 7 octomrbie în sudul Israelului.

Aproape imediat după ce a fost rostită, această frază a devenit virală pe reţele de socializare.

Marţi seara, era al doilea cel mai partajat conţinut pe X.

Tabloidele britanice şi presa internaţională deopotrivă au relevat acest lapsus, pe care l-au catalogat drept o ”greşeală” sau o ”gafă”.

STAR WARS

„Keir Starmer profită de primul său mare discurs în calitate de premier pentru a face apel la întoarcerea cârnaţilor”, l-a ironizat pe X Partidul Conservator (Tories), condus în continuare de către fostul premier Rishi Sunak în aşteptarea unui nou lider conservator.

La fel ca alţi nabvigatori pe Internet, Partidul Conservator l-a ironizat comparând gafa premierului laburist cu episodul din Star Wars ”Întoarcerea Jedi”, adăugând la sfârşitul fragmentului de discurs genericul galben, caracteristic filmelor lui George Lucas.

MAI prezintă demersurile făcute pentru accederea României în Programul Visa Waiver/ Între obiectivele îndeplinite – introducerea biometriei în procesul de acordare a cetăţeniei române, dar şi contribuţia la atingerea unei rate de refuz a vizelor sub 3%

Andrei Ujică, despre „Things We Said Today”, în deschidere la BIEFF: „Nu am spus niciodată că o să fac un film despre Beatles, ci vreau să fac un film despre spiritul epocii”