Statele din Golf condamnă loviturile israeliene în Iran şi resping escaladarea conflictului în regiune

La rândul lor, Emiratele Arabe Unite au condamnat, într-un comunicat emis de Ministerul de Externe, loviturile întreprinse de Israel, declarându-se ”profund preocupate de continuarea escaladării şi de repercusiunile sale asupra securităţii şi stabilităţii regionale”.

Şi sultanatul Oman, care întreţine relaţii strânse cu Iranul, a condamnat atacul israelian, considerându-l ”o escaladare ce alimentează ciclul de violenţă şi subminează eforturile de dezescaladare”, şi chemând comunitatea internaţională să ”pună capăt acestor încălcări flagrante ale teritoriilor unor ţări vecine”.

Sultanatul Oman joacă de mult timp un rol de mediator între Iran şi statele occidentale. Emiratul Qatar, de asemenea, a condamnat o ”încălcare flagrantă a suveranităţii Iranului”, într-un comunicat al Ministerului de Externe care cheamă ”toate părţile implicate să facă dovadă de reţinere şi să îşi rezolve diferendele prin dialog şi mijloace paşnice”. Condamnând loviturile israeliene, Kuweitul a apreciat, tot într-un comunicat al diplomaţiei, că ele reflectă ”politica de haos” dusă de Israel, care ”pune în pericol securitatea regiunii”.

În fine, Bahreinul, care şi-a normalizat relaţiile cu Israelul în anul 2020, a condamnat ”operaţiunea militară” contra Iranului, declarându-se ”profund preocupat de escaladarea continuă a tensiunilor” în regiune.

Într-o declaraţie, Ministerul de Externe a îndemnat părţile să ”dea dovadă de reţinere şi să dea prioritate dezescaladării spre a împiedica extinderea războiului”.

Filmul accidentului din Vrancea, unde o maşină a căzut de pe pod. Şoferul a pierit, nepoata lui de 9 ani a ieșit singură din autoturism

Bundesliga: Werder Bremen – Bayer Leverkusen 2-2