Mai puţin de patru din zece români merg la stomatolog, arată date statistice invocate de medicul Lorelei Nassar. Conform acesteia, numărul românilor care îşi duc copiii la dentist este chiar mai mic, iar acest lucru este mai grav, pentru că astfel cei mici sunt privaţi de obiceiul de a se îngriji, care trebuie învăţat încă din copilărie.
”Din nefericire, eu ştiu că rata în care conaţionalii noştri recurg la serviciile medicului stomatolog este foarte, foarte scăzută. Statisticile arată că sub 40% din populaţia României merge la stomatolog şi un procent şi mai scăzut decât acesta, ei îşi duc copiii la medicul stomatolog, ceea ce este un lucru cu atât mai grav pentru că nu se dezvoltă în rutina de zi cu zi a copiilor acest lucru care constă în educaţia sanitară, în necesitatea igienizării, în necesitatea controlului periodic, în conştientizarea propriei importanţe a organismului”, a declarat, luni seară, la , medicul Lorelei Nassar, chirurg oro-maxilo-facial şi implantolog.
Ea a atras atenţia asupra faptului că modul în care o persoană se raportează la propriul corp este extrem de important, căci trebuie ca fiecare să conştientizeze că şi o afecţiune aparent minoră poate avea consecinţe grave.
”Noi nu ne raportăm la corpul nostru ca la ceva care are nevoie de îngrijire, ne raportăm la corpul nostru ca şi la ceva indestructibil, or este atât de greşit, pentru că oricând poate surveni orice fel de incident, oricând poate surveni o afecţiune minoră care, nebăgată în seamă, se transformă în ceva major şi corpul nostru este, să ne aducem aminte, singura maşină, singurul lucru pe care îl avem în folosinţă pe parcursul acestei vieţi şi de care suntem obligaţi sută la sută să ne îngrijim”, a adăugat Lorelei Nassar.