„Străzi deschise” – Spectacole şi concerte pe Calea Victoriei şi pe strada Dimitrie Onciul din Sectorul 2 al Capitalei

Un program artistic variat este anunţat în weekendul 5-6 octombrie, atât pe Calea Victoriei cât şi pe Strada Dimitrie Onciul din sectorul 2 al Capitalei în programul„Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”. Spectacole de teatru, concerte live, reprezentaţii de dans, instalaţii, activităţi sportive, ateliere dedicate copiilor şi expoziţii vor transforma cele două zone active.

Vor fi instituite restricţii rutiere pe Calea Victoriei în intervalul orar 10:00-22:00 doar în ziua de duminică, 6 octombrie. Se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe segmentul de drum de la intersecţia cu Bulevardul Dacia, Strada Ştirbei Vodă, Strada Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se va relua pe timpul nopţii până dimineaţa (în ziua de duminică spre luni), începând de la ora 23:00 până la ora 09:00. Pentru siguranţa participanţilor la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă maşini se închid şi pistele de biciclete.

În sectorul 2 al Capitalei, începând de sâmbătă, 5 octombrie, ora 07:00, până luni, 7 octombrie, până la ora 02:00, traficul este restricţionat pe Strada Dimitrie Onciul, pe segmentul cuprins între strada Olari şi Aleea Margareta, inclusiv scuarul din Bulevardul Ferdinand.

Program artistic în Sectorul 2, pe Strada Dimitrie Onciul

În ambele zile de weekend, Strada Dimitrie Onciul devine locul ideal pentru a petrece timpul liber cu activităţi variate, spectacole, artă şi muzică. Programul artistic va începe de la ora 09:00 cu activităţi sportive şi zone de joacă pentru toţi doritorii de mişcare, de la baschet la ping-pong.

Timp de o oră, între 10:00 – 11:00, Circul Metropolitan Bucureşti va încânta publicul cu un minishow de acrobaţie, aducând pe stradă momente spectaculoase de echilibru şi performanţă artistică, urmat de Muzeul Naţional al Literaturii care organizează, începând cu ora 11:00, atelierul creativ „Cu toamna în odaie”, un moment ideal pentru cei care doresc să exploreze arta inspirată de natură, învăţând să creeze obiecte decorative cu tematică de toamnă.

Copiii se vor bucura, atât sâmbătă, de la ora 13:00 până la ora 14:00, cât şi duminică în intrevalul 12:00 – 13:00, de Parada Animăluţelor din spectacolul „Madagascar”, oferită de Opera Comică pentru Copii şi vor putea participa la atelierul de ţesut la gherghef, de sâmbătă 5 octombrie, între orele 14:00 – 16:00, organizat de AKKA Show.

Cei mici vor fi captivaţi de spectacolul de teatru „Turtiţa Fermecată” oferit de Teatrul „Ion Creangă” care se va juca sâmbătă, de la ora 16:00 la 17:00 şi vor avea ocazia să urmărească povestea clasică „Cei trei purceluşi”, pusă în scenă de Teatrul Excelsior, duminică, la ora 11:00 iar Teatrul „Ion Creangă” va prezenta, în a doua zi de weekend, în intervalul 16:00 – 17:00, spectacolul „Magia Ghicitorilor”, un moment plin de mister şi ingeniozitate care va captiva imaginaţia copiilor.

În ambele zile de weekend, Trupa TheM a Teatrului Metropolis va susţine două mini-concerte de muzică folk, aducând ritmuri acustice plăcute care vor crea o atmosferă relaxată şi intimă pe stradă, între orele 17:00 – 17:30 şi 18:30 – 19:00. Sâmbătă, de la ora 18:00, timp de o oră, secţia de Coregrafie a Şcolii de Artă Bucureşti, sub îndrumarea Elenei Zamfirescu, va oferi un spectacol dinamic de dans modern şi contemporan, captând atenţia cu coregrafii inovatoare.
Duminică, 6 octombrie, între 10:00 – 11:00, muzica prinde viaţă prin cvartetul acustic format din Petru Giurcăneau (chitară), Iliosu Antonio (contrabas), Munteanu Mihai (tobe) şi Toma Cătălin (saxofon), oferind o atmosferă relaxată şi plină de armonie.

AKKA Show propune locuitorilor din sectorul 2, duminică, între 13:00 – 15:00, un atelier de realizat obiecte şi broderie cu mărgele, iar de la 15:00 până la 16:00 oferă publicului un spectacol inedit de teatru de păpuşi.
Instalaţia PIXELATA a Asociaţiei Non Profit Alucro şi instalaţia interactivă „Zei de zi cu zi” de la Teatrul Masca vor continua să ofere experienţe creative şi interactive pentru public atât sâmbătă cât şi duminică în intervalul 16:00 – 19:00.

Programul de duminică va include şi un concert de muzică populară care va începe la ora 18:00 unde secţia de canto muzică populară a Şcolii de Artă Bucureşti, sub îndrumarea Mariei Constantin, va oferi o performanţă tradiţională autentică.
Aceste zile de weekend se vor încheia cu un concert de percuţie care va începe la ora 19:00, unde expertul Pavel Stoica şi elevii săi din secţia de percuţie a Şcolii de Artă Bucureşti vor oferi un show plin de energie ritmică.

Program artistic pe Calea Victoriei

Vizitatorii vor putea explora duminică 6 octombrie, între orele 10:00 – 17:30 două expoziţii permanente remarcabile care au loc la Muzeul Municipiului Bucureşti – Casa Filipescu-Cesianu: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute”, o incursiune captivantă în etapele vieţii umane, şi „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani”, care readuce la viaţă frumuseţea şi semnificaţia frescelor acestei importante mănăstiri distruse.

Pasionaţii de artă contemporană sunt invitaţi să descopere, de la ora 10:00, în faţa Hotelului Novotel, instalaţia creativă „Somnul raţiunii naşte idei”, realizată de Alexandru Simion Boeriu, un proiect artistic care face parte din Săptămâna Sustenabilităţii Creative, ediţia a III-a, şi invită la reflecţie asupra conexiunii dintre raţiune, creativitate şi sustenabilitate.

Monumentul istoric Arcul de Triumf este deschis publicului în ambele zile de weekend, între orele 12:00 şi 20:00. Accesul publicului este gratuit.

Spectatorii vor putea asista la o serie de activităţi impresionante oferite de Jandarmeria Română între 12:00 – 16:00 precum: demonstraţii cu echipaje ecvestre şi canine, spectacol oferit de Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei, exerciţii tip drill cu Garda de Onoare a Jandarmeriei Române şi exerciţii de autoapărare realizate de Brigada Specială de Intervenţie.

De asemenea, duminică de la ora 17:00, în zona Hotelului Novotel, publicul va trăi o experienţă muzicală dinamică datorită concertului susţinut de trupa REAL, cu Andra Pierşinaru (voce), acompaniată de Radu Marinescu (chitară), Angelo Stoica (chitară) şi Leon Craioveanu (percuţie).

Elevii Şcolii de Arte Prestissimo Music vor oferi,  în faţa Cercul Militar Naţional, de la ora 17:00, un recital de canto, cu voci talentate precum Gabriela Alexandra Florea, Sebi David, Olga Bălan şi Ada Cercel, într-un concert ce celebrează tinerele talente iar de la ora 18:00, Teatrul de Animaţie Ţăndărică prezintă spectacolul de animaţie „Freestyle Puppetry”, oferind o experienţă interactivă şi amuzantă atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

Duminică, 6 octombrie, între orele 18:00 şi 21:00, DJ Mahony va mixa în zona Muzeului Naţional de Istorie a României în show-ul „Take Notes Show Case”.

Preşedintele Parlamentului georgian Şalva Papuaşvili promulgă legea care restrânge drepturile lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor, ocolind refuzul şefei statului Salome Zurabişvili de a promulga textul

Târgul Pâinii este organizat sâmbătă şi duminică, la Muzeul Satului