SUA trec la șantaj economic? Marea Britanie e somată să pună pe locul 2 relațiile comerciale cu UE

Vorbind la radio BBC, Stephen Moore a declarat că UE are un „model socialist” și a sugerat că Statele Unite ar fi mai puțin interesate de un acord de liber schimb cu Marea Britanie dacă guvernul ar pune relațiile economice cu UE înaintea celor cu SUA, scrie Mediafax.

„Marea Britanie este oarecum prinsă la mijloc între aceste două forme de model economic și cred că ar fi mai bine ca Marea Britanie să se orienteze mai mult către modelul american de libertate economică. Și dacă acesta ar fi cazul, cred că ar stimula dorința administrației Trump de a încheia acordul de liber schimb cu Marea Britanie”, a declarat Moore.

Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a îndemnat joi noul guvern laburist al Marii Britanii să refacă legăturile cu UE.

Deși guvernul a exclus revenirea la piața unică sau la uniunea vamală a UE, prim-ministrul Keir Starmer a declarat că dorește să îmbunătățească legăturile comerciale și relațiile diplomatice cu blocul comunitar.

Ministrul de finanțe Rachel Reeves, vorbind chiar înaintea lui Bailey la același eveniment, a declarat că Marea Britanie trebuie să își „reseteze” relația cu UE și că așteaptă, de asemenea, cu nerăbdare să lucreze îndeaproape cu Trump pentru a consolida relațiile comerciale.

Deși Bailey nu s-a referit direct la alegerile din SUA în discursul său, factorii de decizie din întreaga lume încă digeră victoria lui Trump și perspectiva unor tarife de două cifre pentru bunurile importate de Statele Unite.

Sursa: www.stiripesurse.ro

L’Equipe: România şi Kosovo se acuză reciproc după ce meciul din Liga Naţiunilor a fost abandonat / Ce spune federaţia kosovară

Handbal feminin: Gloria Bistriţa, eşec în returul cu Nykobing, ultima clasată în grupa A a Ligii Campionilor