”Suntem pe cale să distrugem lumea prin război”, trage un semnal de alarmă Papa Francisc

Papa Francisc consideră că ”suntem pe cale să distrugem lumea” prin război şi le cere liderilor din întreaga lume, reuniuni la Adunarea Generală a ONU la New York, să oprească războaiele ”cât încă mai este timp”, relatează AFP.

Acest mesaj a fost pregătit în vederea încheierii, la Paris, a Întâlnirilor Păcii ale Comunităţii Sant’Egidio.

”Fac al meu strigătul vostru şi al multor persoane afectate de război şi îl adresez liderilor politici: Opriţi războiul! Opriţi războaiele!”, cere Suveranul Pontin în acest mesaj.

”Suntem pe cale să disttrugem lumea. Să ne oprim cât încă mai este timp!”, tună el.

”Trebuie să ne rugăm pentru pace. Riscul ca numeroasele conflicte să se extindă periculos în loc să înceteze este mai mult decât concret”, avertizează Papa Francisc.

”VAI DE CEI CARE ÎNCEARCĂ SĂ-L ATRAGĂ PE DUMNEZEU ÎN RĂZBOAIE!”

Mesajul papal urma să fie citit la ceremonia de încheiere a celei de-a 38-a ”Întâlniri Internţaionale a Păcii” a Sant’Egidio, o comunitate catolică apropiată Vaticanului.

”Fie ca această întâlnire să-i îndemne pe credincioşi să redescopere vocaţia de a creşte azi fraternitatea între popoare”, vrea Suveranul Pontif argentinian.

Papa Francisc, care lansează cu regularitate apeluri la pace, deplânge faptul că ”prea adesea, în trecut, religiile au fost folosite la alimentarea conflictelor şi războaielor, un pericol care este azi încă iminent”.

”Trebuie să îndepărtăm religiile de tentaţia de a deveni un instrment care alimentează naţionalismul, etnicitatea, populismul. Războailee se intensifică. Vai de cei care încearcă să-l antreneze pe Dumnezeu în războaie!”, tună Papa Francisc.

Peste 25.000 de femei cu vârsta între 19 și 45 de ani s-au vaccinat împotriva HPV

Raphaël Varane şi-a anunţat retragerea din activitatea de fotbalist