SURSE De ce au inițiat, de fapt, liberalii proiectul de lege ‘Iohannis-senator’

Lucian Bode le-a explicat celor din PNL că amânarea ședinței Biroului Electoral Central (BEC) nu a fost din cauza absenței reprezentantului PNL, ci din cauză că membrii BEC ”au cerut acte suplimentare”. În această dimineață, Bode le-a trimis actele, inclusiv decizia CCR din 2004, ne-au precizat surse din PNL.

”Așteptăm să lămurească BEC singtagma om politic independent. Dacă BEC ne zice că nu poate candida, evident că vom retrage proiectul”, a precizat Bode.

SG-ul PNL le-a reamintit liberalilor că ”fără să fi câștigat alegerile, am fost la guvernare 3 ani din cei 5 de mandat ai lui Klaus Iohannis. În 2019 aveam 20% în Parlament și am guvernat. Și 3 ani jumătate din ăștia 5, PNL a dat primul ministru fără să fi câștigat alegerile”.

În acest context, Bode a spus că PNL ”avea obligația morală față de președinte” să inițieze acest proiect de lege și numai pentru a lămuri situația juridică. Legea nu este foarte clară și atunci liberalii au dorit să știe sigur dacă președintele Iohannis poate sau nu să candideze la alegerile locale.

SG-ul PNL a explicat că înțelege motivul pentru care liderii PSD au decis să nu susțină proiectul ”Iohannis-senator”. El susține că celor din PSD le-a fost frică că vor pierde voturi.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

SURSE Sondajul pentru alegerile prezidențiale, ajuns pe masa liderilor PNL

Turbulențe mari în piața petrolieră: Problemele vin din China și Europa