SURSE Marcel Ciolacu a decis câți bani vor primi sinistrații, în urma inundațiilor

<div class=""

Surse guvrnamentale ne-au precizat că premierul va aloca, din fondul de rezervă al primului ministru, suma de 55 de milioane de lei. Aceștia vor fi doar prima tranșă de ajutor, pentru ca oamenii să se poată descurca în momentul acesta de criză. Ulterior, Guvernul va aloca alte tranșe de bani, după ce se va finaliza evaluarea pagubelor, iar oamenii vor fi ajutați să-și refacă gospodăriile distruse de ape.

Fiecare familie sau persoană singură, afectată de inundații, va primi suma de 10.000 de lei. De asemenea, pentru cei care au victime în familie se vor aloca suplimentar încă 10.000 de lei. În total, suma alocată de Guvern va ajunge la 55 de milioane de lei.

Premierul a discutat încă din această dimineață cu miniștrii de resort, iar de la ora 15.00 va avea loc ședința de Guvern în cadrul căreia se vor aloca sumele necesare.

„Am discutat cu vicepremierul înainte de a avea întâlnirea cu ambasadorii ţărilor membre ale UE pentru a veni rapid cu anumite ajutoare care exced Rezervelor Statului, este posibil să facem astăzi şedinţă de Guvern”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat că urmează să fie aprobate măsuri de natură financiară şi a arătat că, deja, în localităţile afectate sunt dislocate importante efective ale MAI şi MApN.

„Oricum este o dislocare şi din partea pompierilor şi din partea Armatei, sunt 15 judeţe mobilizate pe zonă. Este o coordonare unică. Cu domnul vicepremier Predoiu am mai avut discuţii şi azi noapte şi astăzi de dimineaţă. O să ne implicăm. (…) În primul rând să facem curăţenie, să vedem ce nu se mai poate recupera şi acolo o să intervenim”, a arătat Ciolacu.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

Ajutor de urgenţă de 936.000 de lei, aprobat de CJ Galaţi/ O parte din fonduri, acordate familiilor celor decedaţi în urma inundaţiilor/ Alţi bani, pentru incinerarea animalelor moarte şi achiziţionarea de echipamente pentru evacuarea apei şi a nămolului

Acord extrem de important semnat între România și SUA: Vizează o problemă spinoasă, care a pătat istoria celor 2 țări