SURSE: PNL își face ‘implanturi’ cotroceniste în listele de candidați la alegerile parlamentare / UPDATE

Klaus Iohannis o susține pe Diana Păun (doctor în medicină, medic primar endocrinolog și conferențiar universitar) pentru un loc eligibil pe lista candidaților PNL București pentru Camera Deputaților, conform unor surse liberale. Diana Păun este unul dintre cei mai vechi consilieri ai șefului statului, fiind instalată în iunie 2015 consilier de stat, iar din decembrie 2019 consilier prezidențial.

Ministrul Educației, Ligia Deca, fost consilier prezidențial instalată la Guvern la recomandarea șefului statului, se bucură acum de susținerea lui Klaus Iohannis pentru un loc eligibil pe lista candidaților PNL București la Senat, unde concurează cu fostul ministru Sorin Cîmpeanu, mai spun sursele citate.

Surse din PNL au precizat pentru Știripesurse.ro spun că organizația din București și-ar dori ca Păun și Deca să fie „adoptate” de alte organizații din țară.

O parte din foștii colaboratori ai șefului statului au fost deja instalați în funcții publice.

Daniel Bârsan, cooptată în echipa lui Klaus Iohannis în 2015, după ce a fost șefa biroului de presă al PNL, a fost numită recent de Parlament pentru un mandat de membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).

Cosmin Marinescu, din 2014 consilier prezidențial pe probleme economice, a primit și el votul Parlamentului pentru postul de viceguvernator BNR.

În Capitală, la Camera Deputaţilor, lista va fi deschisă de Sebastian Burduja. Pe locuri eligibile mai figurează Ionuţ Stroe, Monica Anisie, Mihai Voicu şi Octavian Oprea, fost secretar general al TNL, unul dintre apropiaţii lui Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6. De asemenea, un loc eligibil ar putea primi şi Andrei Baciu, fost preşedinte al Casei de Asigurări de Sănătate, care a demisionat din funcţie în decembrie 2023, după ce procurorii DNA l-au pus sub urmărire penală în dosarul vaccinurilor anti-Covid.

La Senat, lista ar urma să fie deschisă în București de fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţinut de liderul PNL Nicolae Ciucă. Pe locul doi ar urma să candideze fostul eurodeputat Vlad Nistor. Şi fostul premier Florin Cîţu îşi doreşte un loc eligibil pe lista PNL Bucuresti, însă conducerea partidului i-a oferit primul loc la Senat pe lista PNL Galaţi, susţin sursele citate.

Galaţi: Bărbat reţinut după ce a atacat cu cuţitul două persoane, în faţa unui bar/ Cele două victime au mai multe răni

Bugetarii mai câștigă două zile libere