Temperaturile scad brusc în România și vom fi nevoiți să pornim centralele: 5 pași esențiali pentru a porni în regulă caloriferele

Pentru a evita disconfortul în sezonul rece, este esențial ca proprietarii de centrale termice să respecte acești pași și să se asigure că sistemul de încălzire este pregătit pentru a face față iernii care se apropie cu pași repezi. Proprietarii de centrale termice sunt sfătuiți să se pregătească pentru sezonul rece prin aerisirea caloriferelor. Aceasta este o etapă esențială pentru asigurarea unei încălziri eficiente și pentru prevenirea problemelor în sistemul de încălzire.

Înainte de a începe iarna, este recomandat ca instalația de încălzire să fie verificată și pregătită pentru utilizare. Aerisirea caloriferelor nu doar că îmbunătățește eficiența sistemului de încălzire, ci și menține o temperatură constantă în interiorul locuinței.

Iată cei 5 pași esențiali pentru aerisirea caloriferelor:

Oprește centrala termică: Înainte de a începe procesul de aerisire, asigură-te că centrala este oprită. Este important ca apa să nu circule în timpul aerisirii.

Deschide valva de aerisire: Aceasta se află de obicei în partea superioară a caloriferului și poate fi deschisă cu o cheie specială sau o șurubelniță plată, în funcție de sistemul de încălzire.

Poziționează un recipient sub valvă: Așază un recipient sau un prosop sub valva de aerisire și deschide-o lent. Procesul de aerisire va începe odată ce vei auzi un șuierat. Permite ca apă să curgă constant.

Închide valva: Oprește aerisirea atunci când lichidul curge fără bule de aer. Asigură-te că strângi bine valva pentru a evita scurgerile ulterioare.

Verifică presiunea centralei: După ce ai aerisit toate caloriferele, asigură-te că centrala termică are o presiune optimă.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Controalele impuse de Germania pe Schengen au efect neașteptat asupra României: Anunțul momentul despre aderarea totală

Un detaliu important din Legea Pensiilor: Pensionarii care pot solicita recalcularea pensiei în fiecare an