Tensiuni între Libia și Nigeria: Amânarea meciului de calificare

Jucătorii și oficialii nigerieni au fost ținuți într-un aeroport închis timp de peste 16 ore, la aproape 250 km distanță de destinația lor prevăzută, după ce zborul lor charter a fost redirecționat în timpul apropierii de Benghazi și a aterizat în schimb la Bayda.

Aceștia au declarat că nu au avut acces la hrană sau apă și nici nu au fost contactați de oficialii libieni în timpul episodului și au decis să se întoarcă luni în Nigeria, în loc să joace meciul.

LFF a declarat luni că incidentul nu a fost deliberat și a îndemnat Nigeria să fie înțelegătoare, adăugând că jucătorii lor s-au confruntat, de asemenea, cu dificultăți de călătorie săptămâna trecută.

Confederația Africană de Fotbal a declarat că a sesizat comisia sa de disciplină.

LFF a declarat într-un comunicat citat de Reuters că deplânge acțiunile întreprinse de Federația nigeriană de fotbal și că va lua toate măsurile legale pentru a proteja interesele echipei naționale.

„Federația Libiană de Fotbal își cere scuze față de fanii fotbalului libian de pretutindeni și față de părțile implicate în organizarea meciului din cauza stării de confuzie provocate de Federația Nigeriană de Fotbal, care a dus la imposibilitatea de a organiza meciul la timp”, a adăugat aceasta.

LFF s-a plâns anterior de tratamentul aplicat jucătorilor și oficialilor săi la sosirea în Nigeria pentru un meci de calificare la Uyo, săptămâna trecută, în urma căruia zborul lor a aterizat la câteva ore distanță de locul de desfășurare al meciului, iar jucătorii au avut de suportat întârzieri mari.

Nigeria a câștigat meciul cu 1-0 și este în favotită pentru calificarea în finala Cupei Națiunilor, care va avea loc în Maroc la sfârșitul anului viitor. Primele două echipe din fiecare grupă de calificare merg în finală.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Naționala U19 a României încheie turneul de pregătire UEFA cu o remiză

Fernando Gago, noul antrenor al lui Boca Juniors, preia frâiele echipei