„Terrifier 3”, în fruntea box office-ului nord-american. Vânzările de bilete la „Joker 2” au scăzut dramatic. „The Apprentice”, debut slab la nivel naţional/ VIDEO

„Terrifier 3” a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, încasând în weekend 18,3 milioane de dolari din 2.514 săli de cinema. Este un început excelent pentru filmul independent, cu buget redus, despre un clovn care îngrozeşte un mic oraş, scrie Variety.

„Joker: Folie á Deux”, care a ocupat primul loc în box office weekendul trecut, a coborât pe locul al treilea cu 7,055 milioane de dolari din 4.102 săli de cinema. Filmul, cu Joaquin Phoenix în rolul unui comediant şi clovn cu jumătate de normă, a suferit o scădere de 82% a vânzărilor de bilete faţă de debutul său deja modest de 37,6 milioane de dolari. Filmul se numără printre cele mai mari scăderi din al doilea weekend de la lansare pentru genul filmelor cu supereroi, fiind mai sever decât eşecurile de anul trecut ale filmelor „The Marvels” (78,1%), „Ant-Man and the Wasp: Quantumania” (69,9%), „Shazam: Fury of the Gods” (69%) şi „The Flash” (72,5%).

Până în prezent, „Folie a Deux” a generat 51,6 milioane de dolari pe piaţa internă şi 165,3 milioane de dolari la nivel global. Filmul Warner Bros. a costat 200 de milioane de dolari şi, în acest ritm, se va lupta să se apropie de cele 450 de milioane de dolari necesare pentru a atinge pragul de rentabilitate, potrivit unor surse familiare cu situaţia financiară.

„Terrifier 3” are reacţii surprinzător de pozitive din partea criticilor şi a publicului. Sângerosul episod, care nu are un rating din partea Motion Picture Association, a alimentat discuţiile despre violenţă, distribuitorii de la Cineverse lansând o linie telefonică directă pentru cinefilii nemulţumiţi.

Cel de-al treilea episod „Terrifier” a depăşit deja încasările la nivel global ale predecesorului său, „Terrifier 2” din 2022. Acel film a sfidat şansele, câştigând 10 milioane de dolari pe plan intern şi 15,7 milioane de dolari pe plan global, un rezultat extrem de bun pentru producţia cu buget redus. Cel de-al treilea film, regizat tot de Damien Leone, îl prezintă pe sadicul clovn Art, care atacă de obicei în preajma Halloween-ului, dar de data aceasta a decis să aştepte până la Crăciun pentru a-şi dezlănţui teroarea.

În topul nord-american, „The Wild Robot” al Universal şi DreamWorks Animation a urcat pe locul al doilea cu 13,45 milioane de dolari în al treilea weekend de la lansare. Filmul de familie bine evaluat a acumulat până în prezent 83,73 milioane de dolari pe piaţa internă şi 148 milioane de dolari la nivel global.

„Beetlejuice Beetlejuice” şi „Transformers One” au completat top cinci. Primul, o continuare a comediei horror a lui Tim Burton din 1988, a ocupat locul al patrulea (la mică distanţă de „Joker 2”) cu 7,050 milioane de dolari în al şaselea weekend pe marele ecran. Continuarea „Beetlejuice” a avut încasări de 275 de milioane de dolari în America de Nord şi de 420 de milioane de dolari la nivel mondial. Acesta din urmă, o poveste de origine animată despre Optimus Prime şi Megatron, şi-a asigurat locul cinci în faţa mai multor filme noi, cu 3,65 milioane de dolari în cel de-al patrulea weekend de la debut. Până în prezent, a obţinut 52,8 milioane de dolari pe piaţa internă şi 111 milioane de dolari în întreaga lume.

O altă nouă lansare, „The Apprentice” a intrat în top pe locul 10 cu 1,58 milioane de dolari din 1.740 de săli. Drama biografică, în care Sebastian Stan îl portretizează pe tânărul Donald Trump, a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes. Criticii şi publicul au avut păreri diferite despre film, care a obţinut un scor CinemaScore „B-” şi 77% pe Rotten Tomatoes. Unul dintre critici a fost chiar Trump, care a ameninţat cu acţiuni în justiţie. Echipa sa a emis o declaraţie în timpul verii în care spunea: „Acest gunoi este pură ficţiune care senzaţionalizează minciuni care au fost demult dezminţite”.

Mii de persoane, la Sfânta Liturghie oficiată la Iaşi de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva/ Ciolacu, Ciucă şi Lasconi asistă din mulţime – VIDEO

Fostul fizioterapeut al lui Jannik Sinner, concediat după cazul de dopaj în care este implicat numărul 1 ATP, va spune adevărul „mai devreme sau mai târziu”