„The Holdovers”, nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film, va fi disponibil pe SkyShowtime din 30 septembrie/ VIDEO

„The Holdovers” cu Paul Giamatti, film care a fost nominalizat la Oscar la categoria Cel mai bun film, va fi disponibil pentru vizionare pe platforma SkyShowtime începând din 30 septembrie.

„The Holdovers îi aduce din nou împreună, după „Sideways”, pe Alexander Payne şi Paul Giamatti, într-o poveste de vacanţă cu trei indivizi singuratici, cu probleme, rămaşi într-un internat din New England în vacanţa de iarnă din 1970.

Filmul a fost nominalizat la cinci premii Oscar în 2024, iar Da’Vine Joy Randolph a câştigat premiul pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar. 

În regia reputatului Alexander Payne, „The Holdovers” spune povestea unui profesor antipatic (Paul Giamatti) care predă la o şcoală privată din New England, nevoit să rămână în campus în timpul vacanţei pentru a avea grijă de cei câţiva elevi care nu au unde să meargă. În cele din urmă, stabileşte o legătură neobişnuită cu unul dintre ei – un buclucaş inteligent (debutantul Dominic Sessa) – şi cu bucătarul-şef al şcolii, care tocmai şi-a pierdut fiul în Vietnam (Da’Vine Joy Randolph).

Giamatti joacă rolul lui Paul Hunham, un profesor adjunct de istorie antică – notoriu antipatic în rândul studenţilor şi profesorilor – care rămâne la Academia Barton cu copiii care nu pot pleca acasă în vacanţă. Aceasta este pedeapsa şi penitenţa sa din cauză că a picat un elev important, al cărui tată a donat recent bani pentru sala de sport a şcolii. Datorită unui miracol de Crăciun, mai precis unui părinte care se răzgândeşte, gaşca ciudată de băieţi aflată în grija lui Hunham se reduce în curând la unul singur: Angus Tully, interpretat de Dominic Sessa, aflat la debutul în film. Angus este un puşti inteligent, dar care suferă şi încearcă din răsputeri să facă faţă unei conjuncturi complicate de familie. Alături de ei se află şi Mary Lamb, interpretată de Da’Vine Joy Randolph, bucătar-şef al şcolii, al cărei unic fiu, Curtis, proaspăt absolvent de Barton, a fost ucis în Vietnam. Profund îndurerată, Mary decide să rămână la Barton, ultimul loc în care a petrecut timp împreună cu fiul ei. Rămaşi singuri în şcoala goală, cei trei au parte de aventuri, nenorociri şi, în cele din urmă, de ceea ce ar putea însemna apartenenţa la o familie.

„The Holdovers” este regizat de Alexander Payne (Sideways, The Descendants), câştigător al premiului Oscar, pe baza unui scenariu de David Hemingson (Kitchen Confidential). Filmul este produs de Mark Johnson (Rain Man, Breaking Bad), Bill Block (Halloween), nominalizat la Emmy şi Hemingson, alături de producătorii executivi Chris Stinson, Tom Williams, Andrew Golov şi Thom Zadra. Kevin Tent (The Descendants) este editor, Ryan Warren Smith (Wendy şi Lucy, True Detective) este scenograf, Wendy Chuck (About Schmidt, The Descendants) designer de costume, Eigil Bryld (In Bruges), câştigătorul premiului Emmy, este director de imagine, iar muzica este semnată de Mark Orton (Nebraska).

SkyShowtime este disponibil direct către consumator prin intermediul aplicaţiei SkyShowtime pe Apple iOS, tvOS, dispozitivele Android, Android TV, Google Chromecast, televizoare LG, televizoare inteligente Samsung, prin intermediul unor furnizori de televiziune selectaţi pe anumite pieţe, şi prin intermediul site-ului său www.skyshowtime.com.
Preţul lunar al abonamentului Standard cu Reclame este de 3,99 euro, iar preţul lunar pentru abonamentul Standard Plus este de 5,99 euro. Abonamentul Standard cu Reclame include publicitate, în timp ce Standard Plus rămâne fără publicitate.

Apa Nova – În decurs de aproape 7 ore, în Bucureşti s-a cumulat peste 63% din cantitatea medie de precipitaţii aferentă lunii septembrie/ Debitul maxim tranzitat în Caseta de Ape Uzate, echivalent cu media multianuală a râului Olt / 171 de sesizări primit

Atenţionare de călătorie emisă de MAE: Posibile perturbări ale circulaţiei mijloacelor de transport în Franţa, unde a fost anunţată o grevă