Toamna și imunitatea: Cum curele balneare îți pot revitaliza sănătatea

 

Băile Govora, renumită pentru diversitatea și proprietățile terapeutice ale apelor sale, oferă cure balneare eficiente, în special pentru bolile respiratorii cronice. Apele minerale din stațiune sunt clasificate ca fiind reci, alcaline, sărate iodurate, sulfuroase, bromurate și feruginoase, având o mineralizare superioară altor stațiuni din Europa.

„Toate aceste tipuri de ape minerale sunt folosite atât pentru cure externe, cât și interne,” spune dr. Diana Galik, medic specialist în Reabilitare Medicală. Apele sărate iodurate, bromurate și sulfuroase sunt utile în tratamente interne și externe, contribuind la recuperarea sănătății.

 

Baia caldă îmbunătățește circulația sângelui, ajutând la decongestionarea inflamațiilor. De asemenea, inhalațiile cu aer comprimat pot facilita oxigenarea țesuturilor. Iodul, un vasodilatator, ajută la fluidizarea mucozităților bronșice, iar sulful îmbunătățește expectorația și secrețiile în bronșitele cronice.

 

Odată cu venirea toamnei și începutul școlii, imunitatea devine esențială. Curele de tratament profilactic la Băile Govora pot stimula imunitatea copiilor. Aerosolii și inhalațiile cu ape minerale contribuie la protecția mucoasei respiratorii, iar kinetoterapia respiratorie îmbunătățește schimburile gazoase. Curele de teren au un efect bronhodilatator, iar suplimentele cu vitamine, o alimentație echilibrată, mișcarea și somnul suficient sunt cruciale pentru un sistem imunitar puternic.

Aceste măsuri ajută la prevenirea răcelilor și altor afecțiuni respiratorii, asigurând sănătatea celor mici în această toamnă.

Klaus Iohannis l-a decorat pe omul care l-a comparat pe șeful statului cu Hitler

Verstappen sugerează o retragere timpurie din Formula 1