Toni Greblă, şeful AEP: Mâine va fi aprobat modelul şi condiţiile tehnice ale buletinului de vot pentru referendumul local / Sarcina de a tipări buletinele de vot, de a le distribui, confecţionarea celor trei urne de vot aparţine Primariei Generale

Preşedintele AEP, Toni Greblă, a declarat luni, despre organizarea referendumului local, în aceeaşi zi cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, că marţi va fi aprobat modelul şi condiţiile tehnice ale buletinului de vot pentru referendumul local, el arătând că sarcina de a tipări buletinele de vot, de a le distribui, dar şi confecţionarea celor trei urne de vot aparţine Primariei Generale.

Preşedintele AEP a fost întrebat dacă s-au rezolvat dificultăţile legate de organizarea referendumului local în Capitală, în acelaşi timp cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

”Atribuţiile pe care Autoritatea Electorală Permanentele le are în legătură cu organizarea oricărui referendum local, pentru că ne aflăm în prezenţa unui referendum local, au fost îndeplinite. Chiar astăzi am pus în dezbatere publică proiectul de hotărâre cu privire la formatul şi la condiţiile de tipărire ale buletinului de vot. Mâine dimineaţă voi semna hotărârea prin care va fi aprobat modelul şi condiţiile tehnice ale buletinului de vot pentru referendum”, a spus Greblă.

”De aici încolo este sarcina organizatorului acestui referendum, adică Primăria Capitalei, primarul general, să solicite tipărirea, să aprovizioneze cu hârtie, toate etapele care se fac, pentru ca, până cel mai târziu pe 22 noiembrie, buletinele de vot să fie tipărite şi să fie distribuite la primarii de sector, pentru că aceştia, la rândul lor, să le distribuie în ziua de 23 către secţiile de votare din municipiul Bucureşti”, a explicat Greblă.

Şeful AEP a menţionat că prin legea promulgată săptămâna trecută, sunt modificate 5 articole la care, unde se scria ceva despre oricând referendumul naţional, s-a adăugat sau local, ca să poată să fie organizate pe aceeaşi infrastructură electorală, ca şi alegerile pentru preşedinte în cazul de faţă.

”Sigur că, pe municipalitate, acest lucru, folosirea infrastructurii electorale, adică secţii de votare, secţii, birourile electorale de sector, biroul electoral central, practic nu costă nimic pe organizatorul referendumului, însă sarcina de a tipări buletinele de vot, de a le distribui către sectoare, de a plăti la sectoare confecţionarea celor trei urne de vot aparţine primariei generale”, a explicat Greblă.

Maorii din Noua Zeelandă încep un marș de 9 zile către Wellington pentru a protesta împotriva unui proiect de lege

Luminiţa Odobescu, despre aderarea la Schengen cu terestru: Lucrăm cu MAI în pregătirea reuniunii importante din 22 noiembrie / Încurajator, faptul că noul comisar european pentru migraţie şi-a pus ca obiectiv finalizarea acestui proces