Totul pentru Israel: SUA anunță obiectivul de război și trimit rapid bani pentru susținerea victimelor din Liban

Secretarul de stat Antony Blinken a anunțat vineri aproape 157 de milioane de dolari în asistență umanitară din partea SUA pentru „susținerea populațiilor afectate de conflictul din Liban și din regiune”, în contextul în care țara continuă să își exprime sprijinul pentru campania militară „limitată” a Israelului în Liban, care a declanșat o strămutare masivă a populației.

„Aceste fonduri vor răspunde nevoilor noi și existente ale persoanelor strămutate intern, ale populațiilor de refugiați din Liban și ale comunităților care îi găzduiesc”, a spus Blinken. „Ajutorul va sprijini, de asemenea, persoanele care se refugiază în Siria”, a adăugat el.

Sute de mii de persoane au fost strămutate în țară în ultimele săptămâni, pe măsură ce Israelul și-a intensificat campania militară împotriva Hezbollah. Peste 100 000 de persoane, majoritatea libanezi și sirieni, au fugit peste graniță în Siria, potrivit Organizației Națiunilor Unite.

„Credem că este adecvat ca Israelul, în acest moment, să aducă teroriștii în fața justiției și să încerce să lanseze aceste incursiuni limitate (…) pentru a împinge Hezbollah înapoi de la graniță”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller. „În cele din urmă, obiectivul nostru este o soluție diplomatică”, a adăugat el.

Marcel Ciolacu anunță noul plan național pentru creșterea natalității: Avortul să fie ultima soluție la care se recurge

La 37 de ani, Cavani şi-a prelungit contractul cu Boca Juniors