„Poporul plăteşte!
Nicu şi Marcel au plecat şi de la partidele lor şi de la guvern.
Este în regulă că au plecat, numai că nu pot pleca oricum.
Bugetul de Stat al României a fos administrat de Guvernele Ciucă şi Ciolacu în interesul clientelei politice şi în interes electoral, încălcând grav şi Legea Finanţelor Publice şi Legea Responsabilităţii Fiscale dar şi Codul Penal.
Un lung şir de încălcări ale legii de catre Nicu şi Marcel, au adus ţara într-o gravă criză bugetară.
Cred că domnii Nicu şi Marcel trebuie să răspundă în faţa legii pentru ca nici un alt premier al ţării să nu-şi mai permit abuzul de putere în administrarea bugetului ţării.
Oricum, poporul plăteşte”, a spus Traian Băsescu, pe Facebook.
Președintele ales spune că România este deja în recesiune
Președintele ales, Nicușor Dan, spune că România este deja în recesiune, dar este optimist că perspectivele economice pe termen mediu și lung sunt „foarte bune”.
Întrebat, joi, în conferință de presă, dacă există riscul unei recesiuni, Nicușor Dan a spus că în condițiile deficitului mare și a unei creșteri economice de doar 1 – 2 %, România este deja în recesiune.
„Acum depinde ce înțelegeți prin recesiune. Noi avem un deficit de 8-9% și în condițiile acestui deficit avem o creștere economică de 1-2%.
În mod normal, când ai deficit înseamnă că arunci bani în piață și asta stimulează o creștere economică. Deci, cumva, noi suntem în recesiune în momentul ăsta. Și în 2024, de asemenea”, a spus Dan, conform agenției MEDIAFAX.
Președintele ales spune, însă, că perspectivele României pe termen mediu și lung sunt „foarte bune”.
„Dar, pe de altă parte, avem o economie privată care este solidă și am avut un PIB care s-a dublat în ultimii 10 ani, deci în măsura în care reușim să stabilizăm – și sunt foarte optimist că vom stabiliza – perspectivele economice, pe termen mediu și lung pentru România sunt foarte bune”, a mai spus Nicușor Dan.
România a absorbit, până acum, mai puţin de 10% din fondurile europene pe care le are alocate în cadrul perioadei de programare 2021-2027
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, afirmă că în această perioadă ”absorbţia începe să intre în normalitate”.
Întrebat, joi, care este rata de absorbţie a fondurilor europene alocate României pentru perioada 2021-2027, ministrul Marcel Boloş a spus că România a atras, până acum, 9,4% din fondurile alocate în această perioadă de programare, relatează News.ro.
”9,4%. Este, dacă vreţi, o perioadă în care absorbţia începe să intre în normalitate. Am spus că am pregătit aplicaţii de plată. Unele le-am trimis, altele sunt în curs de trimitere. Obiectivul este ca să închidem sfârşitul de luna mai cu 1,8 miliarde euro trimise la Comisie şi probabil undeva la sfârşit de iunie, început de iulie, să le şi încasăm. De asemenea, avem programat pentru luna iulie un nou set de aplicaţii de plată, undeva în jur de 1,5 miliarde euro, astfel încât să primim o nouă tranşă din Politica de Coeziune, unde sunt mai mulţi bani decât în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a afirmat Marcel Boloş.
El a subliniat că ”sunt banii României în joc” şi este nevoie de mobilizare în aşa fel încât să fie ”o sumă cât mai mare absorbită”.