Trump promite angajarea a încă 10.000 de poliţişti de frontieră dacă va fi ales preşedinte, în timp ce îşi intensifică atacurile la adresa Kamalei Harris pe tema imigraţiei

Donald Trump a promis, duminică, angajarea a încă 10.000 de poliţişti de frontieră dacă va fi reales preşedinte, în timp ce îşi intensifică atacurile la adresa Kamalei Harris pe tema imigraţiei, relatează Reuters.

Candidatul republican la preşedinţie a declarat că va atinge acest obiectiv solicitând Congresului SUA să finanţeze o creştere salarială de 10% pentru poliţiştii de frontieră şi un bonus de 10.000 de dolari pentru păstrarea şi semnarea contractului, în cadrul unui miting în statul de frontieră Arizona, un câmp de luptă electorală.

Flancat pe scenă de lideri ai sindicatului Poliţiei de Frontieră, care l-au susţinut pe Trump, fostul preşedinte a declarat: „Acest lucru ne va asigura că putem angaja şi păstra poliţiştii de frontieră de care avem nevoie”.

Trump este într-o cursă strânsă cu vicepreşedintele democrat Harris înainte de alegerile din 5 noiembrie. Imigraţia ilegală este una dintre principalele preocupări ale alegătorilor, iar Trump este văzut de o majoritate a alegătorilor ca fiind persoana cea mai în măsură să rezolve această problemă, arată sondajele de opinie.

La începutul acestui an, Trump a contribuit la eliminarea unui proiect de lege bipartizan privind securitatea frontierelor, care ar fi finanţat angajarea a 1 500 de agenţi vamali şi de patrulare de frontieră suplimentari şi a încă 1 600 de ofiţeri responsabili cu gestionarea solicitărilor de azil.

În prezent, există aproximativ 20.000 de poliţişti de frontieră americani.

Harris, candidatul democrat la preşedinţie, şi preşedintele Joe Biden l-au criticat pe Trump pentru rolul său în presiunile exercitate asupra republicanilor din Congres pentru a elimina proiectul de lege bipartizan privind securitatea frontierelor, acuzându-l că l-a sabotat în scopuri politice.

Aproximativ 7 milioane de migranţi au fost arestaţi în timp ce traversau ilegal frontiera dintre SUA şi Mexic în timpul administraţiei lui Biden, potrivit datelor guvernamentale, un număr record care a alimentat criticile lui Trump şi ale colegilor republicani la adresa lui Harris şi Biden.

Harris şi-a prezentat planurile de a repara „sistemul de imigraţie defect”, acuzându-l în acelaşi timp pe Trump că „alimentează flăcările fricii şi diviziunii” cu privire la impactul imigranţilor asupra vieţii americane.

Harris a solicitat, de asemenea, restricţii mai stricte în ceea ce priveşte azilul şi a promis să facă o „prioritate absolută” din oprirea pătrunderii în Statele Unite a opioidului mortal fentanil.

Vineri, Trump a cerut pedeapsa cu moartea pentru „orice migrant” care ucide un cetăţean american.

Trump şi-a înăsprit vizibil retorica antiimigraţie în ultimele săptămâni ale campaniei. Luna trecută, el i-a numit pe imigranţii aflaţi ilegal în SUA care comit crime violente „monştri”, „ucigaşi cu sânge rece” şi „animale josnice”.

În general, studiile arată că nu există nicio dovadă că imigranţii comit infracţiuni într-o proporţie mai mare decât americanii născuţi în ţară, iar criticii spun că retorica lui Trump întăreşte ideile rasiste.

 

Luminiţa Odobescu, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE / Agenda discuţiilor

China a început o nouă rundă de exerciţii militare în apropiere de Taiwan, “un avertisment sever faţă de actele separatiste ale forţelor de independenţă” din Taiwan